Στην αντεπίθεση η Τράμπζονσπορ: «Οι αντίπαλοι παίκτες προκαλούσαν, οπαδός μας που μπήκε στο γήπεδο δέχθηκε άτιμη επίθεση»

Επεισόδια στο Τράμπζονσπορ - Φενέρμπαχτσε

i

© PrtScr

Στην αντεπίθεση η Τράμπζονσπορ: «Οι αντίπαλοι παίκτες προκαλούσαν, οπαδός μας που μπήκε στο γήπεδο δέχθηκε άτιμη επίθεση»

Γιώργος Σακελλαρίου 17:36 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:38 - 20.03.2024

Η διοίκηση της Τράμπζονσπορ σε συνέντευξη Τύπου ισχυρίστηκε ότι οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε προκάλεσαν τους οπαδούς.

Η Τράμπζονσπορ δέχεται τα πυρά στη γειτονική Τουρκία για όσα έγιναν στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε.

Η διοίκηση της ομάδας της Τραπεζούντας έδωσε συνέντευξη Τύπου κι αναφέρθηκε στα επεισόδια που έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Αρχικά μίλησε ο πρόεδρος του συμβουλίου Μαχμούτ Ερέν: «Οι πρόεδροι και οι διευθυντές των δύο συλλόγων στην κούρσα του πρωταθλήματος (σ.σ. Γαλατά και Φενέρ) αυτή τη σεζόν έχουν κάνει την ατμόσφαιρα εξαιρετικά τεταμένη.

Η προκατειλημμένη και κοντόφθαλμη στάση του διαιτητή Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ, ο οποίος βίωσε πρόσφατα ένα τραυματικό γεγονός (σ.σ. γρονθοκοπήθηκε από τον πρόεδρο της Άνκαραγκιουτσού στο ματς με τη Ρίζεσπορ), ήταν το αποκορύφωμα.

Ως συμβούλιο, δεν είναι ποτέ δυνατό να αποδεχτούμε τη ρίψη αντικειμένων στο γήπεδο ή την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να αξιολογήσουμε αντικειμενικά τις προκλήσεις των αντιπάλων ποδοσφαιριστών σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι προκλήσεις των ποδοσφαιριστών προς την κερκίδα ήταν καθοριστικοί παράγοντες στα γεγονότα που έγιναν.

Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε τη σκληρή, αβάσιμη, άδικη, συκοφαντική εκστρατεία κατά της πόλης της Τραπεζούντας. Η νομική μας ομάδα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα σχετικά με τις εγκληματικές θέσεις αυτών των ανθρώπων που θεωρούν καθήκον τους την εχθρότητα προς την Τραπεζούντα και την Τράμπζονσπορ».

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ερτουγρούλ Ντογκάν σχολίασε: «Κάθε θεσμός ή όργανο των ΜΜΕ στην Τουρκία θα πληρώσει για όσα κατηγορεί τους οπαδούς αυτής της διακεκριμένης πόλης. Θα λογοδοτήσουν.

Στην Πόλη η Φενέρ μας φιλοξένησε πολύ καλά. Είπαμε επίσης ότι θα φιλοξενούσαμε κι εμείς καλά την αποστολή. Και στον πρώτο αγώνα υπήρχαν σοβαρά λάθη διαιτησίας. Είπαμε ότι θα τελειώσουμε τη διαιτησία εκείνη την ημέρα και το κάναμε. Όποιος αδικεί την Τραμπζονσπόρ θα έχει το ίδιο τέλος.

Όλοι ξέρουν ότι θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της Τράμπζονσπορ μέχρι το τέλος.

Ένα πρωτάθλημα παίζεται μεταξύ δύο ομάδων. Το λέω ξεκάθαρα. Τα δικαιώματα των ομάδων της Ανατολίας εκμηδενίστηκαν όλη τη σεζόν. Οι οπαδοί και οι νέοι αυτής της πόλης καταλαβαίνουν σοβαρά το ποδόσφαιρο.

Χιλιάδες φορές στην Τουρκία κάηκαν γήπεδα, αναποδογυρίστηκαν αυτοκίνητα της αστυνομίας. Τώρα μας κατηγορούν λες κι έγινε για πρώτη φορά κάτι στην Τουρκία. Οπαδός που μπήκε στο γήπεδο δέχτηκε άτιμη επίθεση, ενώ τον εξουδετέρωσαν τα σώματα ασφαλείας. Ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος. Οι αντίπαλοι παίκτες έκαναν στον κόσμο χειρονομίες, κινήσεις ψαρέματος... Και μετά έλεγαν "Δεν είναι δικαίωμά μας να είμαστε ευτυχισμένοι;". Φυσικά, όλοι έχουν δικαίωμα να είναι χαρούμενοι που νίκησαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τραμπζονσπόρ χάνει αγώνα εντός έδρας».