Τσάβι: «Ο Αντσελότι δεν χάνει τελικούς; Τα ρεκόρ υπάρχουν για να καταρριφθούν» (vids)
i

Τσάβι/©instagram

Τσάβι: «Ο Αντσελότι δεν χάνει τελικούς; Τα ρεκόρ υπάρχουν για να καταρριφθούν» (vids)

Ανδρέας Σερεβέτας • 13:28 - 14.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε στο επιπλέον κίνητρο που έχουν οι παίκτες του στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ.

Μόλις ο Κάρλος Αντσελότι ολοκλήρωσε τη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, τη σκυτάλη πήρε ο Τσάβι. Ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» δέχθηκε ερώτηση από δημοσιογράφο για το αν μπορεί η ομάδα του να βάλει φρένο στις επιτυχίες που έχει η Ρεάλ στους τελικούς με τον Ιταλό τεχνικό στον πάγκο της. Γέλασε και απάντησε: «Ο Αντσελότι δεν χάνει τελικούς; Τα ρεκόρ υπάρχνουν για να καταρριφθούν, αυτό δίνει ακόμη περισσότερο κίνητρο στην Μπαρτσελόνα. Δεν μου δίνεις ελπίδα έτσι; Να θυμάσαι ότι έχω σταθεί πολύ τυχερός και στους τελικούς.» 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό με την Ρεάλ Μπέτις, λέγοντας: «Ο πρώτος στόχος ήταν να φτάσουμε στον τελικό. Τα καταφέραμε στα πέναλτι, δεν ήταν εύκολο. Ο βασικός στόχος αυτού του ταξιδιού είναι να κατακτήσουμε το τρόπαιο και να το φέρουμε πίσω στη Βαρκελώνη. Πρέπει να νικήσουμε. Είμαστε η Μπαρτσελόνα. Έχουμε την υποχρεώση να κατακτούμε τίτλους. Πάντα υπάρχει πίεση αυτή η πίεση στο σύλλογο αλλά έτσι είναι. Είναι ευπρόσδεκτη. Είμαι μεγάλο το κίνητρο να αγωνιστούμε σε αυτόν τον τελικό. Ειδικά απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης θα βάλουμε τα δυνατά μας.»

Ο Τσάβι είπε και άλλα: «Πρέπει να ξέρουμε πού βρισκόμαστε ως ομάδα. Όταν μου λέτε ότι ο Αντσελότι δεν έχει χάσει έναν τελικό από το 2010, με παρακινεί περισσότερο. Βλέπω τη Ρεάλ Μαδρίτης με τον ίδιο τρόπο που τη βλέπω πάντα. Είναι παντού δυνατή. Είναι καλά οργανωμένοι τακτικά και δυνατοί. Έχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος.» 

Ακολούθως πρόσθεσε: «Είναι η εγχώρια πρωταθλήτρια και η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και έχει ένα επιπλέον επίπεδο στους τελικούς. Έχουμε πολύ κίνητρο και έχουμε κάτι παραπάνω γιατί είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είναι επικίνδυνη ακόμα κι όταν δεν παίζει καλά.»