Τσάμπι Αλόνσο: «Είμαστε μία κορυφαία ομάδα - Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, αλλά θέλουμε περισσότερα»

Τσάμπι Αλόνσο

i

© PrtScr

Τσάμπι Αλόνσο: «Είμαστε μία κορυφαία ομάδα - Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, αλλά θέλουμε περισσότερα»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:03 - 15.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:04 - 15.04.2024

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας και ο Τσάμπι Αλόνσο δεν στάθηκε τόσο σε αυτήν τη μεγάλη επιτυχία, αλλά στη... δίψα που υπάρχει για περισσότερους τίτλους.

Ραντεβού με την ιστορία είχε η Λεβερκούζεν το απόγευμα της Κυριακής (14/4). Ο σύλλογος της ομώνυμης πόλης επικράτησε με 5-0 της Βέρντερ Βρέμης αποκομίζοντας ένα τρίποντο που της χάρισε τη διαφορά 16 βαθμών από τη δεύτερη Μπάγερν Μονάχου. Κάπως έτσι, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Bundesliga, το οποίο είναι το πρώτο στην ιστορία της.

Στις δηλώσεις του μετά το ματς, ο τεχνικός της πρωταθλήτριας κλήθηκε να σχολιάσει αυτό το σπουδαία επίτευγμα, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί στη... δίψα που υπάρχει ενόψει της συνέχειας.

«Είναι μια πολύ ξεχωριστή στιγμή για τον σύλλογο. Η κατάκτηση της Bundesliga για πρώτη φορά στα 120 χρόνια μας είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Οι παίκτες είναι κορυφαίοι, είμαστε μία κορυφαία ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος για όλους. Είναι τιμή για μένα να εργάζομαι εδώ. Σας ευχαριστώ για την απίστευτη υποστήριξη κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πρωταθλητές Γερμανίας. Και θέλουμε περισσότερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσάμπι Αλόνσο.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, με βοηθό την «καυτή» κερκίδα, το έργο των ποδοσφαιριστών της Λεβερκούζεν ήταν πολύ εύκολο. Την αρχή έκανε ο Μπονιφάς στο 25ο λεπτό, όταν από τα 11 μέτρα εκτέλεσε εύστοχα απέναντι από τον Ζέτερερ. Νωρίτερα ο Χόφμαν βρέθηκε στο έδαφος και μετά από εξέταση VAR καταλογίστηκε παράβαση. Επόμενος στη σειρά ήταν ο Τσάκα, ο οποίος στο 60ο λεπτό έκανε το 2-0 και φάνηκε να «καθαρίζει» για την ομάδα του.

Ακολούθησε ο Βιρτζ ο οποίος στο 68ο λεπτό βρήκε χώρο και με απίθανο σουτ σκόραρε για το 3-0. Εκείνος ήταν που σκόραρε και τα δύο επόμενα γκολ, κάνοντας χατ - τρικ σε αυτό το ιστορικό παιχνίδι. Στο 83' έκανε ένα δυνατό σουτ που βρήκε το δοκάρι και κατέληξε γκολ, ενώ στο 90' έβαλε τη σφραγίδα στην ιστορική νίκη της ομάδας του με ένα ασταμάτητο σουτ.

Μετά το σπάσιμο της κυριαρχίας της Μπάγερν Μονάχου (σ.σ. είχε το 11/11 στις κατακτήσεις τα τελευταία χρόνια), ακολούθησαν σκηνές... χάους. Η αρχή έγινε στο 4-0 όταν ορισμένοι φίλαθλοι μπήκαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν, με το οριστικό «ντου» να γίνεται στο 5-0. Καπνογόνα, συνθήματα και γενικότερα ένα χάος ακολούθησε εντός των τεσσάρων γραμμών, με τους παίκτες και το κοινό να γίνονται ένα κουβάρι.