Οι επιδόσεις του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα θυμίζουν... Κούμαν!

Τσάβι

i

© PrtScr

Οι επιδόσεις του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα θυμίζουν... Κούμαν!

Πάνος Κορομηλάς 20:14 - 11.12.2023

Μετά την ήττα στο καταλανικό ντέρμπι από τη Χιρόνα, το όνομα του Τσάβι έχει... εξέχουσα θέση στη λίστα των προπονητών με το χαμηλότερο ποσοστό νικών στην Μπαρτσελόνα, τα τελευταία 15 χρόνια.

Η Χιρόνα άλωσε το «Μονζουίκ», πήρε σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στο ισπανικό πρωτάθλημα. Αντίθετα, ο προβληματισμός στη έτερη ομάδα της Καταλονίας είναι έντονος, με τον Τσάβι να καταγράφει ένα αρνητικό στατιστικό, θυμίζοντας εποχές Ρόναλντ Κούμαν.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός, έχει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό νικών από όλους τους προπονητές που έκατσαν στον πάγκο του συλλόγου τα τελευταία 15 χρόνια. Το 62,16%, τον τοποθετεί πάνω μόνο από τον Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος στη θητεία του από τον Αύγουστο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2021, είχε καταφέρει να κερδίσει μόλις το 58,2% των αγώνων, αριθμός μικρός αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της Μπαρτσελόνα.

Ο άλλοτε «μαέστρος» στο κέντρο της «μπλαουγκράνα», έχει καθίσει στο τιμόνι της ομάδας σε 111 αγώνες, μετρώντας 70 νίκες, 19 ισοπαλίες και 22 ήττες. Στη διετή θητεία του ως τώρα, ο μέσος όρος των κερδισμένων βαθμών ανά ματς, ανέρχεται στους 2,06.

Η επίδοσή του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα σίγουρα δεν είναι η καλύτερη. Παρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν, ο απολογισμός τον κατατάσσει χαμηλά στη λίστα των προπονητών στη μετά Γκουαρδιόλα εποχή. Ένα ποσοστό πάντως που αν παραμείνει στην ομάδα της καρδιάς του έχει το χρονικό περιθώριο να βελτιώσει, μιας και το τρέχον συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το 2025.

🔴Baladeros LIVE: Ο κρίκος της οπαδικής βίας και οι άδειες εξέδρες

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο