Τσέφεριν: «Φεύγω κουρασμένος από μάχες όπως αυτές με την Covid-19 και την ευρωπαϊκή Super League»

Αλεξάντερ Τσέφεριν

i

© Intime

Τσέφεριν: «Φεύγω κουρασμένος από μάχες όπως αυτές με την Covid-19 και την ευρωπαϊκή Super League»

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:33 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:34 - 10.02.2024

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, δήλωσε σε σλοβένικο Μέσο πως δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή στην προεδρία το 2027 λόγω της κούρασης που αισθάνεται.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν αποφάσισε να αποτελέσει παρελθόν για το ποδόσφαιρο, μετά το τέλος της θητείας του στον προεδρικό θώκο της UEFA. Ο Σλοβένος δήλωσε στην εφημερίδα «Delo» της πατρίδας του ότι η απροσδόκητη ανακοίνωσή του να αποχωρήσει από τη θέση το 2027, μετά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, οφείλεται στην κούραση που αισθάνεται. 

«Πριν από λίγους μήνες συνειδητοποίησα ότι τις Δευτέρες, όταν επιστρέφω στην Ελβετία (έδρα της UEFA), μερικές φορές με πιάνει το στομάχι μου και νιώθω κουρασμένος. Είπα στον εαυτό μου: “σκέψου πώς να συνεχίσω”, εξήγησε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος υπηρετεί. την τρίτη του θητεία, στην οποία εξελέγη για πρώτη φορά το 2016 και επανεξελέγη το 2019 και το 2023.

«Κουράστηκα να πολεμώ την πανδημία της Covid-19, δύο πολέμους, έργα χωρίς νόημα όπως η ευρωπαϊκή Super League και διάφορες ηθικές αρχές που σου ρίχνουν κορμούς κάτω από τα πόδια», είπε ο Σλοβένος. 

Η τελευταία αναφορά ήταν… σπόντα για τον Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιανουάριο λόγω διαφωνιών με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο Σλοβένος κατέληξε: «Αισθάνομαι περήφανος που είμαι ο καπετάνιος ενός πλοίου που θα αποπλεύσει τα επόμενα τρία χρόνια. Τόσο στον αθλητισμό όσο και στην πολιτική, οι άνθρωποι κολλάνε στις καρέκλες γιατί είτε δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό είτε δεν πεθαίνουν. Αυτό δεν είναι καλό».

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }