Αυτή είναι η Ιλκνούρ Ακτάς, η πρώτη γυναίκα που θα προπονήσει ποδοσφαιρική ομάδα ανδρών στην Αλβανία (pics)
i

© PrtScr

Αυτή είναι η Ιλκνούρ Ακτάς, η πρώτη γυναίκα που θα προπονήσει ποδοσφαιρική ομάδα ανδρών στην Αλβανία (pics)

Γιάννης Λιβανός 12:34 - 07.02.2024

Ιστορία γράφει στο ποδόσφαιρο της Αλβανίας μία γυναίκα! Η Ιλκνούρ Ακτάς έγινε η πρώτη γυναίκα που θα κοουτσάρει ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου στη γειτονική μας χώρα.

Η πρώτη γυναίκα προπονητής στο Αλβανικό ποδόσφαιρο είναι γεγονός! Η Τουρκάλα Ιλκνούρ Ακτάς τον περασμένο Σεπτέμβρη βρισκόταν στο τεχνικό επιτελείο της Σκουμπίνι ως συνεργάτης του πρώτου προπονητή Βλάντιμιρ Ντζόνι, αλλά και ως υπεύθυνη για την Ακαδημία της ομάδας.

Ωστόσο ο Βλάντιμιρ Ντζόνι απολύθηκε από το «τιμόνι» της Σκουμπίνι και τη θέση του πήρε η Ιλκνούρ Ακτάς. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Τουρκάλα αναλαμβάνει τις τύχες μίας ομάδας, ως πρώτη προπονητής, αφού και στο παρελθόν η Ακτάς είχε εργαστεί στα τμήματα υποδομής της Φενέρμπαχτσε, αλλά και στις ομάδες γυναικών της Ρίζεσπορ και της Χατάισπορ.

Η Σκουμπίνι,  που είναι ομάδα τρίτης κατηγορίας στην Αλβανία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την «προαγωγή» της Ακτάς σε πρώτη κόουτς η οποία έλεγε: «Η απόφαση αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα για τις γυναίκες προπονήτριες και την ανάληψη μεγαλύτερου ρόλου στο ποδόσφαιρο».

Να σημειωθεί ότι η Σκουμπίνι καταλαμβάνει την τέταρτη θέση του δεύτερου γκρούπ, στην τρίτη κατηγορία του αλβανικού ποδοσφαίρου. Η Ακτάς λοιπόν αναμένεται να ντεμπουτάρει στο αμέσως επόμενο παιχνίδι της Σκουμπίνι, που είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή (11/02) στην έδρα της, κόντρα στην Ορικού.

Όπως ήταν λογικό, η 47χρονη Τουρκάλα αποθεώθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης της πατρίδας της, τα οποία κάνουν λόγο για την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει ομάδα ανδρών στη Βαλκανική χερσόνησο.