Τελειώνει ο Τσέφεριν από την UEFA το 2027

Αλεξάντερ Τσέφεριν

i

© Intime

Τελειώνει ο Τσέφεριν από την UEFA το 2027

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:45 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 08.02.2024

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν αποφάσισε να ολοκληρώσει τη θητεία του το 2027.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει στις επόμενες εκλογές της UEFA, που θα πραγματοποιηθούν το 2027.

Ο Τσέφεριν έκατσε για πρώτη φορά στον προεδρικό θώκο της UEFA το 2016. Το πρωί της Πέμπτης (08/02) στο Συνέδριο της UEFA στο Παρίσι ψηφίστηκε η τροποποίηση που θα έδινε το δικαίωμα στον Σλοβένο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τον ρόλο του προέδρου.

Η τροποποίηση θα προέβλεπε ότι η μερική πρώτη θητεία του Τσέφεριν, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016, δεν θα συνυπολογιζόταν στο όριο των τριών θητειών, επιτρέποντάς του τη δυνατότητα να επανεκλεγεί για το 2027-2031. Ωστόσο, εκείνος ενημέρωσε πως θα βάλει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που θα πραγματοποιηθούν το 2027 κι έτσι διανύει την τελευταία του θητεία στην προεδρία της UEFA. 

«Αποφάσισα πριν από έξι μήνες ότι δεν θα είμαι πλέον υποψήφιος», είπε ο Σλοβένος σε συνέντευξη Τύπου μετά το Κογκρέσο. «Ο λόγος είναι ότι μετά από κάποιο διάστημα κάθε οργανισμός χρειάζεται φρέσκο ​​αίμα, αλλά κυρίως επειδή έλειπα από την οικογένειά μου επτά χρόνια τώρα, πρόσθεσε. 

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }