Τσέφεριν: «Πρέπει να μείνουμε σε επαγρύπνηση απέναντι στις απειλές για European Super League»

Αλεξάντερ Τσέφεριν

i

© Intime

Τσέφεριν: «Πρέπει να μείνουμε σε επαγρύπνηση απέναντι στις απειλές για European Super League»

Σε επαγρύπνηση τόνισε o Αλεξάντρ Τσέφεριν πως πρέπει να βρίσκεται συνεχώς η UEFA, λόγω ενδεχόμενης επιστροφής της European Super League.

Στις 18 Απριλίου του 2021 έσκασε σαν... βόμβα η ιδρυτική διακήρυξη της European Super League, προκαλώντας σοκ στην ποδοσφαιρική κοινότητα. Ακολούθησε μία μάχη μεταξύ της UEFA και τον ιδρυτικών μελών της διοργάνωσης, με την πίεση προς τις τελευταίες να τις αναγκάζει να εγκαταλείψουν το σχέδιο.

Ωστόσο ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Αλεξάντρ Τσέφεριν, τόνισε πως εκείνος αλλά και η UEFA θα πρέπει να μείνουν σε επαγρύπνηση. Παράλληλα, μίλησε και για το νέο φορμάτ των διοργανώσεων της «Γηραιάς Ηπείρου», αναφέροντας πως ομάδες που δεν θα συμμετέχουν σε αυτές θα έχουν επίσης μεγαλύτερη χρηματοδότηση σε σχέση με το παρελθόν.

«Πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση απέναντι στις απειλές που εξακολουθούν να αποτελούν οι οπαδοί της λεγόμενης ευρωπαϊκής Super League. H UEFA νοιάζεται για όλους τους συλλόγους, όχι μόνο για την ελίτ, καθώς και για τους οπαδούς, τους παίκτες, τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Σε όλα τα επίπεδα αυτής της πυραμίδας, η αθλητική αξία είναι θεμελιώδης και τα εθνικά πρωταθλήματα και κύπελλα πρέπει να είναι η μόνη πρόσβαση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων. Οποιαδήποτε εναλλακτική λύση θα ήταν αντίθετη με την ίδια την ουσία του ποδοσφαίρου», ήταν συγκεκριμέ

Όσον αφορά το νέο ανταγωνιστικό μοντέλο που θα εφαρμόσει η UEFA, - με αλλαγές στην κατανομή των εσόδων και τη μορφή των διοργανώσεων - ο Τσέφεριν διαβεβαίωσε ότι: «Ακόμη και οι ομάδες που δεν συμμετέχουν στα τουρνουά θα έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερη χρηματοδότηση για να μπορέσουν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, να αναπτυχθούν και να ανταγωνιστούν».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έτοιμη να αποφύγει την κύρωση της UEFA για να αγωνιστεί στην Ευρώπη
PREMIER LEAGUE

11:03 - 27.03.2024

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έτοιμη να αποφύγει την κύρωση της UEFA για να αγωνιστεί στην Ευρώπη

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με την UEFA, όπως έκαναν ήδη η Άστον Βίλα και η Μπράιτον, ώστε η ιδιοκτησία της Νις από τον Τζιμ Ράτκλιφ, να μην επηρεάσει τη συμμετοχή του συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρέθηκε και ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και της ECA, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ο οποίος κατά τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής δήλωσε ότι η απειλή της ευρωπαϊκής Super League «δεν θα επιστρέψει».  «Στην ECA, δίνουμε στους συλλόγους το λόγο στις αποφάσεις που διαμορφώνουν το ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Η ECA πιστεύει στην κοινή ανάπτυξη όλων των ενδιαφερόμενων μερών», είπε επιπλέον.