Ο Έντσο Φερνάντες υποφέρει από «χρόνιο» τραυματισμό που τον έκανε να «λυγίσει» (vids)

Έντσο Φερνάντες

i

©Photo by Soccrates/Getty Images/Ideal Images

Ο Έντσο Φερνάντες υποφέρει από «χρόνιο» τραυματισμό που τον έκανε να «λυγίσει» (vids)

Κώστας Τόπας 13:42 - 20.12.2023

Ο Έντσο Φερνάντες περνάει τον δικό του Γολγοθά. Αυτό αποδείχθηκε και όταν αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια από το γήπεδο μετά τον αγώνα με τη Νιουκάστλ. Ο Αργεντινός μέσος ταλαιπωρείται από άλγος στην ηβική σύμφυση και κάνει τα πάντα για να το ξεπεράσει.

Ο Έντσο Φερνάντες ξεκίνησε βασικός στην αναμέτρηση του Carabao Cup της Τσέλσι με τη Νιουκάστλ την Τρίτη (19/12). Ωστόσο, αναγκάστηκε να αποχωρήσει στο πρώτο ημίχρονο, καθώς οι «μπλε» κέρδισαν στο τέλος του αγώνα την πρλικριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης, μετά τη νίκη τους με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι.

Μετά το παιχνίδι, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο αποκάλυψε γιατί άλλαξε τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αργεντινή στο 32ο λεπτό. «Ένιωθε άρρωστος», είπε μέσω της Daily Mail . «Δεν ένιωθε καλά πριν από το παιχνίδι και μετά όταν άρχισε να παίζει, δεν πήγαινε καλά. Ζήτησε να βγει γιατί δεν ένιωθε καλά».

Ο Αργεντινός τεχνικός επίσης πρόσθεσε ότι: «Ήταν λίγο άρρωστος πριν από το παιχνίδι. Προσπάθησε, ήθελε να παίξει, να δει αν πάει καλά, αλλά δεν τα κατάφερε γι' αυτό φαινόταν αναστατωμένος». Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία για τον Έντσο Φερνάντες, ο οποίος «λύγισε» κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο, με τον Νίκολας Τζάκσον να τον παρηγορεί.

Τι είναι το άλγος στην ηβική σύμφυση

Σύμφωνα με τον Αργεντινό δημοσιογράφο Gaston Edul, ο 22χρονος μέσος έχει στην πραγματικότητα ένα «χρόνιο» πρόβλημα με την ηβική σύμφυση. Μία πάθηση, η οποία είναι μια άρθρωση που βρίσκεται ανάμεσα στο αριστερό και το δεξιό πυελικό οστό της λεκάνης. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται πάνω από όλα τα εξωτερικά γεννητικά όργανα και μπροστά από την ουροδόχο κύστη.

Τα βασικά συμπτώματα της ηβικής οστεΐτιδας είναι πόνος στην ηβική σύμφυση, στους μύες των ισχίων, στους προσαγωγούς και στην κάτω κοιλιακή χώρα. Επιπλέον, παρατηρείται κριγμός, ερυθρότητα στην περιοχή, δυσκολία στο βάδισμα, την άθληση και την αυτοεξυπηρέτηση. Η πάθηση ηρεμεί με την ξεκούραση και επανέρχεται κάθε φορά που υπάρχει καταπόνηση.

Το παράδειγμα του Βλάχοβιτς και του Μέσι

Ο επιθετικός της Γιουβέντους, Ντούσαν Βλάχοβιτς, αντιμετωπίζει ένα παρόμοιο πρόβλημα, το οποίο εμπόδισε μια μεταγραφή στην Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία είχε κάποιες ανησυχίες για τις συνθήκες του παίκτη. Για να μην αναφέρουμε τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος, το 2019, μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα είπε: «Είναι περίπλοκη. Υποφέρω εδώ και λίγο καιρό, κάνω λίγη προπόνηση και δεν μπορώ να παίξω όλα τα παιχνίδια. Δεν είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Αισθάνομαι καλύτερα τώρα, αλλά έχω ακόμα δεν έχω αναρρώσει και χρειάζομαι ακόμα θεραπεία».

Ο Φερνάντες, ο οποίος κόστισε στην Τσέλσι 107 εκατομμύρια λίρες τον Ιανουάριο, έχει παίξει 16 αγώνες πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν, σημειώνοντας δύο γκολ. Υπήρξε μια εξαιρετικά σημαντική προσωπικότητα υπό τον Ποτσετίνο, ο οποίος θα μπορούσε να μείνει χωρίς τον βασικό του μέσο για ένα χρονικό διάστημα μετά την αναφερόμενη διάγνωση.