Ο Τσούμπα Άκπομ αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της Championship

Τσούμπα Άκπομ

Ο Τσούμπα Άκπομ αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της Championship

Κώστας Τσιακλής 08:58 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:58 - 24.04.2023

Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ, αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της Championship για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Παρά το γεγονός ότι η Μπέρνλι του Βενσάν Κομπανί είναι η ομάδα που κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα φέτος, ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος προέρχεται από τη Μίντλεσμπρο και πρόκειται φυσικά για τον πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λύγισε τη Μπράιτον στα πέναλτι και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας
REST OF THE WORLD

21:25 - 23.04.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λύγισε τη Μπράιτον στα πέναλτι και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 7-6 της Μπράιτον στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση) και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Άγγλος επιθετικός μετράει 28 γκολ μέχρι στιγμής στη διοργάνωση και είναι μακράν ο κορυφαίος στη σχετική κατηγορία αφού ο Βίκτορ Γκιοκέρες (αγωνίζεται στην Κόβεντρι) που τον ακολουθεί βρίσκεται κατά οκτώ τέρματα πίσω του (20).

Τα επιτεύγματα του Άκπομ δεν πάνε στράφη αφού έφεραν τη Μίντλεσμπρο στην 4η θέση της βαθμολογίας και η Μπόρο έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα πλέι οφ ανόδου στην Premier League. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Μάικλ Κάρικ διατηρεί ακόμα κάποιες αμυδρές ελπίδες για την 2η θέση και την απευθείας άνοδο ωστόσο αυτό μοιάζει αδύνατο να συμβεί αφού η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ χρειάζεται μόλις δύο βαθμούς για να «κλειδώσει» την επιστροφή της στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

Ο Άκπομ ανήκει στην ομάδα της Μίντλεσμπρο από τον Σεπτέμβριο του 2020 και μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 78 συμμετοχές, με απολογισμό 34 γκολ και τέσσερις ασίστ. Τη φετινή σεζόν ο 27χρονος άσος έχει 29 τέρματα και δύο ασίστ σε 38 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Άκπομ αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ για μια διετία από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 ενώ το καλοκαίρι του 2021 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για μια σεζόν ως δανεικός. Με τον «δικέφαλο» ο Άγγλος φορ είχε 131 συμμετοχές με 29 γκολ και 13 ασίστ.