Έκανε την υπέρβαση, αλλά έχασε την πρόκριση η Τυνησία
i

Τυνησία/ Photo by Elsa/Getty Images/Ideal Images

Έκανε την υπέρβαση, αλλά έχασε την πρόκριση η Τυνησία

19:01 - 30.11.2022 / Ανανεώθηκε: 21:20 - 30.11.2022

Η Τυνησία έκανε το χρέος της και νίκησε με 1-0 τη Γαλλία για την τρίτη αγωνιστική του Δ' ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως η πρόκριση χάθηκε έπειτα από τη νίκη της Αυστραλίας επί της Δανίας.

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε στους Τυνήσιους η σπουδαία νίκη τους επί της Γαλλίας. Ο Καζρί σημείωσε το πολυπόθητο γκολ στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης, όμως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του χάρηκαν μόλις για λίγα λεπτά, αφού τα κακά... μαντάτα ήρθαν από την αναμέτρηση της Αυστραλίας με τη Δανία, εκεί όπου τα «καγκουρό» σημείωσαν γκολ επί των Δανών, κράτησαν το υπέρ τους 1-0 και τελικά θα βρεθούν αυτοί στη φάση των «16».

Η Τυνησία κυνήγησε με θέρμη το γκολ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και έδειξε ότι ήταν η ομάδα που ήθελε το παιχνίδι περισσότερο. Oι Γάλλοι άλλωστε είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους νοκ άουτ αγώνες και ο Ντεσάμπ ξεκούρασε αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές του, γεγονός που αποτυπώθηκε και στο χορτάρι.

Οι Τυνήσιοι μπορεί να μην είχαν την κατοχή, όμως είχαν την υπεροχή αφού στο βαρετό και μεθοδικό παιχνίδι των «πετεινών», αντιπαρέταξαν το πάθος, τη δύναμη και τη θέλησή τους. Το ημίχρονο βρήκε τους δύο αντιπάλους στο 0-0, με την Τυνησία να είναι αυτή που είχε τις καλές στιγμές.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, με μοναδική διαφορά ότι οι Αφρικανοί πέτυχαν το ζητούμενο: Ο Καζρί με εξαιρετική ενέργεια έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα στο 58', όμως σύντομα τα χαμόγελα έδωσαν τη θέση τους στην κατήφεια, αφού στο άλλο ματς οι Αυστραλοί σκόραραν σχεδόν ταυτόχρονα σε βάρος της Δανίας.

Με το 1-0 και στους δύο αγώνες του ομίλου, τα «καγκουρό» ευνοήθηκαν, πήραν μια ιστορική πρόκριση, ενώ οι Τυνήσιοι έμειναν με τη χαρά της νίκης απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, που ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με τον Γκριεζμάν, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΤΥΝΗΣΙΑ: Nτάμεν, Γκαντρί, Μεριά, Ταϊμπί - Κεσχρίντα, Μααλουί, Σχιρί, Λαϊντουνί, Σλιμάνε (83’ Αμπντί), Μπεν Ρομντανί (74’ Σάαλελι), Καζρί (60’ Τζεμπαλί). 

ΓΑΛΛΙΑ: Μανταντά, Ντισασί, Βαράν (63’ Σαλιμπά), Κονατέ, Καμβινγκά, Τσουαμενί, Φοφανά (73’ Γκριεζμάν), Γκεντουζί (79’ Ο. Ντεμπελέ), Βερετού (63’ Ραμπιό), Κομάν (63’ Εμπαπέ), Μουανί.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ξεκάθαρα στο γκολ του Καζρί. Η Γαλλία δεν φόρτσαρε και πολύ, φοβούμενη ενδεχόμενο τραυματισμό κάποιου παίκτη κι έτσι η ομάδα της Αφρικής παίζοντας δυνατά, κατάφερε να πάρει το πάνω χέρι.

Ο MVP: Ο Καζρί ταλαιπώρησε αρκετά τους Γάλλους και ήταν ο ποδοσφαιριστής που παραλίγο να «σημαδέψει» με το όνομά του την πορεία της ομάδας του. Ο Λέκι ωστόσο, του έκλεψε τη δόξα όταν σκόραρε για την Αυστραλία.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Οι Γάλλοι είχαν είχαν την κατοχή της μπάλας με 66 έναντι 34%, είχαν περισσότερες προσπάθειες για γκολ, όμως στα σουτ που πήγαν προς το τέρμα οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (3-3) με τον Καζρί όμως να είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που βρήκε δίχτυα!