Κακοποίησαν το ποδόσφαιρο και δεν απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη Βόλος και Παναιτωλικός

Κακοποίησαν το ποδόσφαιρο και δεν απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη Βόλος και Παναιτωλικός

Γιώργος Σακελλαρίου 19:23 - 03.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:33 - 03.02.2024

Σ’ ένα σημαντικό ματς για την υπόθεση της παραμονής Βόλος και Παναιτωλικός έμειναν στο 1-1.

Ο Βόλος με 15 βαθμούς υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό που είχε 14 πριν τη σέντρα, σ’ ένα ματς ασφαλώς σημαντικό για την παραμονή.

Οι δύο ομάδες πλήρωσαν το άγχος τους, δεν πήραν ρίσκα στον αγώνα και ήρθαν ισόπαλοι 1-1, με το σκορ να διαμορφώνεται από το 15’. Το υπόλοιπο κομμάτι της αναμέτρησης, με ελάχιστες εξαιρέσεις ήταν κακοποίηση του ποδοσφαίρου και έτσι δεν απομακρύνθηκαν από τους ουραγούς ΠΑΣ Γιάννινα και Κηφισιά.

Γκολάρα ο Σενγκέλια

Ο Βόλος πήρε από το πρώτο λεπτό την κατοχή, αλλά ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ. Στο 8’ ο Γεωργιανός δεξιά στο όριο της μεγάλης περιοχής, έπιασε ανενόχλητος ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό κι έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι για το 1-0.

Άμεση απάντηση

Η ομάδα της Μαγνησίας βγήκε στην επίθεση για να βρει την ισοφάριση και το κατάφερε άμεσα. Στο 14’ από σέντρα του Άλχο, ο Γκαρσία αστόχησε σε κεφαλιά, αλλά στο επόμενο λεπτό έγινε το 1-1. Ο Μύγας έκανε ατομική ενέργεια και σούταρε με το αριστερό, ο Στεργιάκης απέκρουσε, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Γκαρσία, ο οποίος με το γόνατο ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 19’ ο Γκαρσία έκανε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή κι απέκρουσε ο Στεργιάκης, ενώ στη συνέχεια ο Αργεντινός φορ σημάδεψε το δοκάρι, αλλά δόθηκε επιθετικό φάουλ, οπότε δεν μέτρησε η φάση.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες απέφυγαν τα ρίστα. Στο 35’ ο Μύγας είχε νέα ατομική ενέργεια και σούταρε με το δεξί εκτός περιοχής, ωστόσο, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι

Το ημίχρονο έκλεισε με φάση για τους Αγρινιώτες. Στο 45’ αριστερό σουτ του Καρέλη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε κι έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε φάσεις, Βόλος και Παναιτωλικός δεν είχαν ένταση και ποιότητα στο παιχνίδι τους κι η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 68’ για τους γηπεδούχους. Άστοχη έξοδος του Στεργιάκη, η κεφαλιά του Μωραϊτη, ο οποίος μπήκε λίγο νωρίτερα στο ματς, βρήκε στον Οικονόμου κι έφυγε κόρνερ.

Στο 80’ ο Βόλος είχε και πάλι μία καλή στιγμή, αλλά η κεφαλιά του Μύγα ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο Στεργιάκης.

Ο Παναιτωλικός μετά το 80’ άρχισε να γίνεται πιο δραστήριος κι απείλησε με τον Λιάβα. Στην πρώτη περίπτωση στο 86’, το μακρινό σουτ του Λιάβα έφυγε άουτ και στο 89’ νέο σουτ εκτός περιοχής του ίδιου, μπλόκαρε ο Κόβατς.

Ο MVP

Ο Γιώργος Μύγας ήταν ο κορυφαίους του γηπέδου. Από δική του ενέργεια ξεκίνησε το 1-1 κι έτσι ο Βόλος απέφυγε την ήττα. Σε κάθε καλή στιγμή, παράλληλα, ήταν μέσα ο 30χρονος ακραίος αμυντικός.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στην άμεση απάντηση των γηπεδούχων. Οι δύο ομάδες με το σκορ στο 1-1 δεν πήραν ρίσκα, έπαιζαν προσεκτικά και οι φάσεις ήταν ελάχιστες.

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόβατς, Άλχο, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Μύγας, Γκλάβτσιτς (81’ Ντε Καμπς), Μπαριέντος (56’ Τσοκάνης), Κόμπα (63’ Μωραϊτης), Ασεχνούν, Ντέλετιτς (56’ Ποπέσκου), Γκαρσία (81’ Μπερτόγλιο).

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Στεργιάκης, Οικονόμου, Μλάντεν, Μαλής, Μαυρίας (57’ Μπακάκης), Τορεχόν, Πέρες (70’ Τσιγγάρας), Λιάβας, Χατζηθεοδωρίδης (84’ Χουάνπι), Καρέλης (84’ Πέδρο), Σενγκέλια (84’ Ντίαζ).