«Δεν ξέρω καν τους κανονισμούς», παραδέχεται ο Χάαλαντ κι αποκαλύπτει τι τον ενοχλεί περισσότερο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

PrtScr

«Δεν ξέρω καν τους κανονισμούς», παραδέχεται ο Χάαλαντ κι αποκαλύπτει τι τον ενοχλεί περισσότερο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο

Κώστας Τόπας 10:22 - 25.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 25.03.2024

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι και της Νορβηγίας αποκάλυψε ότι δεν γνωρίζει ορισμένους κανονισμούς του ποδοσφαίρου κι επισήμανε επίσης τις αλλαγές που θα έκανε.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ, οποίος έχει σκοράρει 18 γκολ σε 23 εμφανίσεις στην Premier League αυτή τη σεζόν, μίλησε στο επίσημο podcast της Μάντσεστερ Σίτι για να συζητήσει μια σειρά θεμάτων. Αναφέρθηκε στο πώς μπορεί να βελτιωθεί εντός και εκτός γηπέδου, καθώς και στην ακλόνητη πίστη του στον προπονητή Πεπ Γκουαρντιόλα αφού ο Καταλανός οδήγησε την ομάδα του στο περίφημο τρεμπλ την περυσινή σεζόν.

Ένα από τα μεγαλύτερα σημεία συζήτησης, ωστόσο, περιελάμβανε τη διαδικασία σκέψης του σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας σε όλο τον αγωνιστικό χώρο, συμπεριλαμβανομένων των πλαγίων άουτ. Εν ολίγοις, ο Χάαλαντ πιστεύει ότι οι ομάδες κερδίζουν πάρα πολλά χρησιμοποιώντας κρυφές τακτικές όπως το «κλέβοντας» πάρα πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Μιλώντας για τα πράγματα που θα άλλαζε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, είπε: «Το πρώτο είναι να εισαγάγει τεχνολογία γραμμής τέρματος σε όλο το γήπεδο, ώστε να ξέρεις πάντα πότε η μπάλα είναι εκτός παιχνιδιού». Όπως προαναφέρθηκε, ο Χάαλαντ αναφέρθηκε επίσης στα πλάγια άουτ και παραδέχτηκε ότι δεν είναι απολύτως εξοικειωμένος με τους κανονισμούς.

«Αυτό που με ενοχλεί είναι τα πλάγια άουτ», πρόσθεσε. «Αν εκτελέσεις είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο δεν έχει σημασία. Απλά φρόντισε να έχεις δύο χέρια στην μπάλα. Δεν ξέρω καν τους κανόνες, και αν πρόκειται να κάνω πλάγιο άουτ, μάλλον θα το κάνω λάθος. Αλλά δεν έχει σημασία αν πετάξεις την μπάλα κατευθείαν κάτω, ευθεία επάνω ή οπουδήποτε αλλού. Θα δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά χρειάζεσαι ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο για να κάνεις πλάγια άουττ και δεν μπορείς να πάρεις πάρα πολλά μέτρα», τόνισε ο Νορβηγός.

Ο Χάαλαντ τόνισε επίσης την επιθυμία να βελτιωθεί μετά από μια ρεκόρ σεζόν πέρυσι που είχε πετύχει 52 γκολ σε 53 αγώνες.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσω ακόμα», είπε ο Χάαλαντ«Όταν παίζεις τόσα πολλά παιχνίδια, είναι δύσκολο να προπονηθείς γιατί πρέπει να ετοιμαστείς και να κάνεις τα πράγματα που σε κάνουν να ταιριάξεις για το επόμενο παιχνίδι. Θέλω να γίνω ακόμα καλύτερος με την ομάδα, να είμαι πιο συμπαγής με την ομάδα και να παίζω στα μεγαλύτερα παιχνίδια. Και θέλω να επαναλάβω τα πράγματα που κάναμε την περασμένη σεζόν», κατέληξε.