Επεκτάθηκε μέχρι το 2025 η ρήτρα των 200 εκατ. ευρώ του Χάαλαντ, πλήγμα για τους «μνηστήρες» του
i

Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images

Επεκτάθηκε μέχρι το 2025 η ρήτρα των 200 εκατ. ευρώ του Χάαλαντ, πλήγμα για τους «μνηστήρες» του

Κώστας Τόπας 12:47 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:47 - 16.03.2023

Σύμφωνα με το «Catalunya Radio», η ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του Έρλινγκ Χάαλαντ με τη Μάντσεστερ Σίτι έχει επεκταθεί κατά ένα χρόνο. Πλήγμα για τους συλλόγους που ενδιαφέρονται για τον Νορβηγό.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σημείωσε πέντε γκολ κόντρα στη Λειψία, ισοφάρισε το ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι και του Λουίζ Αντριάνο με τα περισσότερα γκολ σε έναν αγώνα του Champions League και παράλληλα οδήγησε την Μάντσεστερ Σίτι στους «8» του Champions League.

Μέχρι τώρα, όλες οι πληροφορίες για το συμβόλαιο του 22χρονου Νορβηγού επιθετικού στη Μάντσεστερ Σίτι έδειχναν την ύπαρξη ρήτρας αποδέσμευσης που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί το καλοκαίρι του 2024. Αυτή ήταν στα 200 εκατομμύρια ευρώ και αφορά ομάδες εκτός Αγγλίας. Ωστόσο, σύμφωνα με το «Catalunya Radio», αυτή η ρήτρα έχει επεκταθεί για ακόμη ένα χρόνο και ως εκ τούτου θα ισχύει μέχρι το 2025.

Γκουαρδιόλα: «Αν ο Χάαλαντ έβαζε στα 22 του έξι γκολ στο Champions League η ζωή του θα ήταν βαρετή στο μέλλον» (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

09:19 - 16.03.2023

Γκουαρδιόλα: «Αν ο Χάαλαντ έβαζε στα 22 του έξι γκολ στο Champions League η ζωή του θα ήταν βαρετή στο μέλλον» (vid)

O Πεπ Γκουαρδιόλα εξήγησε το σκεπτικό του στην απόφαση του να κάνει αλλαγή τον Έρλινγκ Χάαλαντ πριν προλάβει να πετύχει έκτο γκολ στην αναμέτρηση με τη Λειψία.

Αυτή η αλλαγή συνδέεται άμεσα με την επέκταση του συμβολαίου του Πεπ Γκουαρδιόλα. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε την ανανέωση για δύο επιπλέον σεζόν του Ισπανού προπονητή του, με συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2025. 

Βέβαια, η βούληση ενός συλλόγου να ενεργοποιήσει τη ρήτρα το 2025 δεν θα υποχρεώσει σε καμία περίπτωση τον Έρλινγκ Χάαλαντ να συμφωνήσει να φύγει από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Νορβηγός αστέρας έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2027. Όμως αυτές οι νέες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι το μέλλον του στους «γαλάζιους» αναμφίβολα μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση σε περίπτωση αποχώρησης του Πεπ Γκουαρδιόλα από τους Πολίτες.

Τα στατιστικά του Έρλινγκ Χάαλαντ σε εννέα μήνες στη Μάντσεστερ Σίτι είναι ήδη εξαιρετικά: 39 γκολ και 5 ασίστ σε 36 αγώνες. Αυτό τροφοδοτεί τακτικά τις φήμες για μελλοντική μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μπαρτσελόνα.