Χάμες: «Οι προπονητές θέλουν απλώς γρήγορους παίκτες που είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός»

Χάμες Ροντρίγκες

i

Χάμες Ροντρίγκες/ printscreen

Χάμες: «Οι προπονητές θέλουν απλώς γρήγορους παίκτες που είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός»

Ιάσονας Τσίλης 13:01 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:03 - 29.09.2023

Τη δυσαρέσκεια του για την έλλειψη «δεκαριών» στο σύγχρονο ποδόσφαιρο εξέφρασε ο Χάμες Ροντρίγκες.

Η καριέρα του Χάμες Ροντρίγκες τα τελευταία χρόνια, έχει πτωτική πορεία. Ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο κορυφαίο επίπεδο, φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία κατέκτησε πάμπολους τίτλους. Αγωνίστηκε και για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου και θεωρούνταν μέχρι πριν τρία - τέσσερα χρόνια ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών μέσων στον κόσμο.

Δεν ξεχνάει κανείς άλλωστε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, στο οποίο ήταν εκ των κορυφαίων του τουρνουά και οι εμφανίσεις του αποτέλεσαν το εισιτήριο για τη μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης.  Ο 32χρονος πλέον, Χάμες Ροντρίγκες πέρασε και από τη χώρα μας και φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού την περασμένη σεζόν, χωρίς να καταφέρει να αποδώσει τα προσδοκώμενα και μοιραία αποτέλεσε παρελθόν.

Αποτελεί απορίας άξιο πως ένας ποδοσφαιριστής με το ταλέντο του, βρισκόμενος ακόμα σε πολύ καλή ηλικία είχε τόσο καθοδική πορεία στην καριέρα του. Ο ίδιος πάντως... επιρρίπτει ευθύνες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και τα συστήματα που χρησιμοποιούν οι προπονητές.

Η Σάο Πάουλο στέφθηκε Κυπελλούχος Βραζιλίας με τον Χάμες Ροντρίγκες να σημειώνει ένα απίθανο ρεκόρ
REST OF THE WORLD

10:06 - 25.09.2023

Η Σάο Πάουλο στέφθηκε Κυπελλούχος Βραζιλίας με τον Χάμες Ροντρίγκες να σημειώνει ένα απίθανο ρεκόρ

Η Σάο Πάουλο στέφθηκε κυπελλούχος Βραζιλίας με τον Χάμες Ροντρίγκες να μην αγωνίζεται καθόλου στον δεύτερο αγώνα με την Φλαμένγκο ωστόσο, κατάφερε να σημειώσει ένα απίθανο ρεκόρ.

«Σήμερα, όλοι παίζουν 4-4-2 ή 4-3-3. Όλα τα παιδιά θέλουν να παίξουν στο «10» , αλλά αυτή η θέση δεν υπάρχει πια στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Κανένας προπονητής δεν θέλει να παίξει με παίκτη που μπορεί να δημιουργήσει και να οργανώσει το παιχνίδι. Το μόνο που θέλουν τώρα είναι γρήγορους παίκτες που είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός», ήταν τα λόγια του Κολομβιανού μεσοεπιθετικού.