Άρχισε τα τερτίπια πάλι ο Χάμες Ροντρίγκες - Απών από τον τελικό του Σούπερ Καπ Βραζιλίας

Χάμες Ροντρίγκες

i

©SS Twitter

Άρχισε τα τερτίπια πάλι ο Χάμες Ροντρίγκες - Απών από τον τελικό του Σούπερ Καπ Βραζιλίας

Γιάννης Λιβανός 10:44 - 05.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:44 - 05.02.2024

Παρά τις προσδοκίες που υπήρχαν ότι ο Χάμες θα ενίσχυε την προσπάθεια της Σαο Πάουλο στον τελικό του βραζιλιάνικου Σούπερ Καπ, τελικά έμεινε εκτός αποστολής και επέλεξε μάλιστα να μην συνοδεύσει την ομάδα του στο Μπέλο Οριζόντε.

Δεν αλλάζει τις κακές συνήθειες ο Χάμες Ροντρίγκες! Μετά τα όσα έκανε στον Ολυμπιακό και οδήγησαν στο πρόωρο τέλος της συνεργασίας του με τους Πειραιώτες, ο Κολομβιανός άρχισε πάλι... τα δικά του και στη Σάο Πάουλο.

Συγκεκριμένα o Χάμες δεν μπήκε στην αποστολή της Σάο Πάουλο για τον τελικό του βραζιλιάνικου Σούπερ Καπ κόντρα στην Παλμέιρας, παρά το γεγονός ότι προπονούταν κανονικά όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Κολομβιανός αποφάσισε να μην ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας στον τελικό, προκειμένου να ενισχύσει ψυχολογικά τους συμπαίκτες του, με την στάση αυτή να έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στου ανθρώπους της ομάδας από τη Βραζιλία.

Αν και η Σάο Πάουλο πήρε τη νίκη απέναντι στην Παλμέιρας στα πέναλτι, συζητήθηκε έντονα η απουσία του Χάμες Ροντρίγκες από το παιχνίδι και την αποστολή της ομάδας, με τον τεχνικό διευθυντή μάλιστα της βραζιλιάνικης ομάδας να μην διστάζει να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του λέγοντας: «κανείς πάνω από την ομάδα».

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Σάο Πάουλο παραχωρώντας δηλώσεις στο βραζιλιάνικο αθλητικό σάιτ «Globo Esporte» άφησε αιχμές για την συμπεριφορά του Χάμες λέγοντας: «Ο Χάμες δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Έκανε κανονικά προπόνηση. Δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί, ίσως λόγω της έντασης που υπάρχει στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας. Είναι ένας παίκτης υψηλού επιπέδου αλλά ίσως έχει συνηθίσει διαφορετικά. Κι επειδή δεν παίζει, δεν είναι ευχαριστημένος. 

Προφανώς θα θέλαμε να είναι εδώ, αλλά ζήτησε να μην έρθει και το σεβαστήκαμε. Το είχα πει κι όταν είχε έρθει ο Ντάνι Άλβες, κανένας παίκτης δεν είναι πάνω από τη Σάο Πάουλο. Το συμφέρον της ομάδας είναι πάνω από όλους. Χαίρομαι για τους παίκτες που ήρθαν και δεν μπορώ να σκέφτομαι όσους δεν ήρθαν. Αυτοί που ήταν εδώ κέρδισαν. Ο Χάμες είναι καλό παιδί, θα μιλήσουμε και αν δεν μας βγαίνει, κάποια στιγμή θα φύγει».

Επεισόδια στη Βραζιλία πριν το Σούπερ Καπ: Οπαδοί της Σάο Πάολο έσπασαν το λεωφορείο της Παλμέιρας (vid)
REST OF THE WORLD

09:05 - 04.02.2024

Επεισόδια στη Βραζιλία πριν το Σούπερ Καπ: Οπαδοί της Σάο Πάολο έσπασαν το λεωφορείο της Παλμέιρας (vid)

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν το Σούπερ Καπ Βραζιλίας, που θα αναμετρηθούν οι Σάο Πάολο και Παλμέιρας, του Άμπελ Φερέιρα. Η αστυνομία έριξε λαστιχένιες σφαίρες σε οπαδούς.

Την ίδια ώρα υπάρχουν κάποια δημοσιεύματα που θέλουν τον παίκτη κοντά στην αποχώρηση από τη Βραζιλία, ενώ φήμες μιλούν ακόμη και για μετακίνηση στην Τουρκία για λογαριασμό της Μπεσίκτας. Ο Χάμες δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Σάο Πάουλο έως το 2025, ωστόσο έχει να παίξει σε επίσημο παιχνίδι από τα τέλη Νοεμβρίου, μετρώντας συνολικά 14 εμφανίσεις, ένα γκολ και τρείς ασίστ.