Χέντερσον: «Είναι απογοητευτικές οι αποδοκιμασίες που δέχομαι επειδή παίζω σε διαφορετική χώρα, δεν είμαι πολιτικός»

Τζόρνταν Χέντερσον

i

©PrtScr

Χέντερσον: «Είναι απογοητευτικές οι αποδοκιμασίες που δέχομαι επειδή παίζω σε διαφορετική χώρα, δεν είμαι πολιτικός»

Δημήτρης Χούπης 10:25 - 16.10.2023

Την απορία του για τις αποδοκιμασίες των Άγγλων οπαδών, εξέφρασε ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η μεταγραφή του στη Σαουδική Αραβία τον έκανε να δεχτεί κατηγορίες για προδοσία.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Ετιφάκ, αφήνοντας τη Λίβερπουλ μετά από περίπου δέκα χρόνια. Ωστόσο στην Εθνική Αγγλίας συνεχίζει να βρίσκεται, αφού ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τον εμπιστεύεται, παίρνοντάς τον κανονικά στην αποστολή. 

Στο φιλικό με την Αυστραλία την περασμένη Παρασκευή (13/10) ο πρώην παίκτης των «κόκκινων» δέχτηκε τις αποδοκιμασίες του κόσμου όταν αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο στο 62ο λεπτό. Η αντίδρασή αυτή του κοινού έκανε τον τεχνικό των «τριών λιονταριών», αλλά και τον δεξιό μπακ της ομάδας, Κιέραν Τρίπιερ, να υπερασπιστούν τον διεθνή μέσο

Ο Άγγλος μέσος λοιπόν ήταν υποστηρικτής των δικαιωμάτων της LGBTQ+ κοινότητας, αλλά με την απόφασή του να πάει σε μια χώρα στην οποία η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Στο τέλος του παιχνιδιού ο Χέντερσον μιλώντας για τις αποδοκιμασίες, ανέφερε ότι: «Δεν κατάλαβα τον λόγο. Εσύ;». 

Τότε ο δημοσιογράφος τον ρώτησε ότι αυτή η κίνηση των οπαδών μπορεί να οφείλεται στο γεγονός πως πλέον παίζει στη Σαουδική Αραβία, με τον Άγγλο να απαντάει: «Αν οι άνθρωποι θέλουν να αποδοκιμάζουν επειδή παίζω σε διαφορετική χώρα, είναι εντάξει. Όλοι θα έχουν άποψη για το παιχνίδι στη Σαουδική Αραβία. Έχω μιλήσει στο παρελθόν για τους λόγους για αυτό. Το αν μας πιστεύει ο κόσμος ή όχι εξαρτάται από αυτούς. 

Αλλά όταν είμαι εδώ με την Αγγλία, δεν αλλάζει τίποτα. Δίνω τα πάντα. Φυσικά είναι απογοητευτικό, αλλά δεν θα αλλάξει αυτό που κάνω εδώ. Θέλω να συνεχίσω να παίζω και να βοηθήσω την ομάδα να γίνει επιτυχημένη», είπε και συνέχισε. 

«Παίζω ποδόσφαιρο σε μια διαφορετική χώρα όπου θέλω να προσπαθήσω να βελτιώσω το παιχνίδι στο γήπεδο αλλά και τα πράγματα εκτός γηπέδου. Δεν είμαι πολιτικός. Δεν πρόκειται να μπω στην πολιτική. Το μόνο που έχω κάνει είναι να επικεντρωθώ στο ποδόσφαιρό μου και να προσπαθώ να βοηθήσω τους ανθρώπους που ζήτησαν τη βοήθειά μου. 

Όταν βγαίνω εκεί έξω, απλώς παίζω ποδόσφαιρο, προσπαθώ να βελτιώσω το πρωτάθλημα, προσπαθώ να βελτιώσω τη δική μου ομάδα και προσπαθώ να κερδίζω παιχνίδια. Το ίδιο κάνω όταν έρχομαι εδώ»