Η περίεργη σύμπτωση: Ο Μέσι ετοιμάζεται για την όγδοη Χρυσή Μπάλα του... στα 63α γενέθλια του Μαραντόνα (vid)

Λιονέλ Μέσι & Ντιέγκο Μαραντόνα

Η περίεργη σύμπτωση: Ο Μέσι ετοιμάζεται για την όγδοη Χρυσή Μπάλα του... στα 63α γενέθλια του Μαραντόνα (vid)

Κώστας Τόπας 15:16 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:36 - 30.10.2023

Ο Λιονέλ Μέσι ετοιμάζεται να σηκώσει την όγδοη Χρυσή Μπάλα στην καριέρα του, τη μέρα που ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα θα έκλεινε τα 63 του χρόνια.

Η 30η Οκτωβρίου είναι σημειωμένη στο ημερολόγιο όλων των «Μαραντονιανών» καθώς σαν σήμερα γεννήθηκε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος σήμερα, θα έκλεινε τα 63 του χρόνια. 

Ο Λιονέλ Μέσι και ο «Ντιεγκίτο» είχαν στενή σχέση, Από το Μουντιάλ του 2010 μέχρι και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Αργεντινού θρύλου, ο «Pulga», είχε πετύχει το τέταρτο γκολ της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Οσασούνα και στη συνέχεια έβγαλε τη φανέλα του, φορώντας από κάτω εκείνη της Νιούελς Ολντ Μπόις, απ' όταν αγωνιζόταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα, τη σεζόν 1993/94.

Ο 36χρονος, πλέον, επιθετικός της Ίντερ Μαϊάμι σήκωσε τα χέρια στον ουρανό και αφιέρωσε το γκολ στον Ντιεγκίτο, φανερά συγκινημένος. Θυμίζουμε πως στο πρώτο ημίχρονο λίγο έλειψε να μιμηθεί το «χέρι του Θεού». 

Το βράδυ της Δευτέρας (30/10) θα λάβει χώρα στο Παρίσι η 67η ετήσια τελετή για το βραβείο της Χρυσής Μπάλας.

Οπως όλα δείχνουν ο μεγάλος νικητής για τη Χρυσή Μπάλα θα είναι ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός αστέρας εντάχθηκε στην ομάδα του MLS, Ίντερ Μαϊάμι, που ανήκει στον Ντέιβιντ Μπέκαμ, από την Παρί Σεν Ζερμέν το περασμένο καλοκαίρι. Ως μέρος της μετακόμισής του στο κλαμπ με έδρα τη Φλόριντα, ο επτά φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας έχει ήδη μεγάλο αντίκτυπο τόσο σε αθλητικό όσο και σε κοινωνικό κομμάτι. 

Ο «Λίο» έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να φτάσει απόψε στην κατάκτηση της όγδοης Χρυσής Μπάλας με την απίστευτη του φόρμα κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού της σεζόν 2022-23. Στο τέλος μάλιστα η εμβληματική κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου είναι πιθανό να είναι αρκετή για να του κερδίσει μια ακόμη Χρυσή Μπάλα. 

Ετσι, δεν αποκλείεται ο Λιονέλ Μέσι να κατακτήσει απόψε (30/10) την όγδοη Χρυσή Μπάλα στην καριέρα του την ημέρα γενεθλίων του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα...

Η εκκλησία του Μαραντόνα και οι 10 εντολές του «Θεού»: «Διαδώστε τα θαύματα του Ντιέγκο σε όλο το σύμπαν» (vids)
REST OF THE WORLD

12:20 - 30.10.2023

Η εκκλησία του Μαραντόνα και οι 10 εντολές του «Θεού»: «Διαδώστε τα θαύματα του Ντιέγκο σε όλο το σύμπαν» (vids)

Στις 30 Οκτωβρίου 1998, δύο δημοσιογράφοι από το Ροζάριο ίδρυσαν μια εκκλησία αφιερωμένη στον Ντιέγκο Μαραντόνα, η οποία έχει τις δικές της εντολές και σήμερα γιορτάζει 25 χρόνια από την ημέρα που δημιουργήθηκε.

🔴Sportal Monday Live με ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Η Sportal Sunday Live εκτάκτως μαζί σας και την Δευτέρα, καθώς η αθλητική δράση σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ κορυφώνεται. ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στην ΟPAP Arena και ΟΦΗ - Ολυμπιακός στο Γεντί Κουλέ ολοκληρώνουν το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη Super League, ενώ το τρίτο φετινό μπασκετικό ντέρμπι «αιωνίων» διεξάγεται στο ΣΕΦ. Όλο το ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και ζωντανές συνδέσεις με τους Κώστα Τσίλη, Μάνο Τσαλγατίδη, Διονύση Βερβελέ, Αχιλλέα Μαυροδόντη και Ηλία Λαλιώτη. Παρουσιάζουν οι Βασίλης Μοιρώτσος και Παύλος Κουστέρης, με τη συνδρομή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sportal.

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!