Οι παίκτες που τερμάτισαν στις θέσεις 21-30 της κατάταξης της Χρυσής Μπάλας

Αντουάν Γκριεζμάν

i

©printscreen

Οι παίκτες που τερμάτισαν στις θέσεις 21-30 της κατάταξης της Χρυσής Μπάλας

Κώστας Τσιακλής 19:15 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 20:01 - 30.10.2023

Ανακοινώθηκαν οι ποδοσφαιριστές που κατέλαβαν τις θέσεις 21-30 στην κατάταξη της Χρυσής Μπάλας.

Η καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου χτυπά απόψε (30/10) στο Παρίσι, εκεί όπου θα απονεμηθεί η Χρυσή Μπάλα.

Νικητής αυτής όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Λιονέλ Μέσι που οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον περασμένο Μάιο. Πολλοί πάντως είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το βραβείο θα ήταν δίκαιο να πάει στον Έρλινγκ Χάαλαντ που πήρε το τρεμπλ με τη Μάντσεστερ Σίτι (συν το ευρωπαϊκό σούπερ καπ) και έσπασε όλα τα κοντέρ σκοραρίσματος.

Για την ώρα γνωστοί έγιναν μόνο οι παίκτες που τερμάτισαν από την 21η μέχρι την 30η θέση της κατάταξης. Στο νούμερο 30 λοιπόν βρίσκεται ο κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, Ρούμπεν Ντίας. Ο Πορτογάλος ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που έφτασε στην κατάκτηση του Champions League, της Premier League, του FA Cup και στη συνέχεια του ευρωπαϊκού σούπερ καπ.

Ισόβαθμοι στην 28η θέση είναι ο Μάρτιν Έντεγκααρντ της Άρσεναλ και ο Ράνταλ Κολό Μουανί της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο άσος των «κανονιέρηδων» ήταν ένας από τους κορυφαίους στην περσινή πορεία της ομάδας που λίγο έλειψε να φτάσει στην κορυφή της Αγγλίας. Από την άλλη ο Γάλλος επιθετικός έκλεψε τις εντυπώσεις στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης (23 γκολ την περσινή σεζόν) και ανάγκασε την Παρί να βγάλει από τα ταμεία της 95 εκατομμύρια ευρώ.

Στην 27η θέση είναι ο Νικολό Μπαρέλα που ήταν βασικό στέλεχος στην πορεία της Ίντερ μέχρι τον τελικό του Champions League. Μια θέση πιο πάνω είναι ο νεαρός άσος της Μπάγερν Μονάχου, Τζαμάλ Μουσιάλα, που πραγματοποίησε εκ νέου μια καλή χρονιά με τους «Βαυαρούς» που κατέκτησαν εν τέλει και το πρωτάθλημα για πολλοστή φορά.

Στην 25η θέση βρίσκουμε τον Γιόσκο Γκβάρντιολ που με τις εμφανίσεις του με τη Λειψία κέρδισε μια δαπανηρή μεταγραφή στη Μάντσεστερ Σίτι (90 εκατομμύρια ευρώ). Ο Μπουκάγιο Σάκα της Άρσεναλ που ήταν φοβερός την περασμένη σεζόν κατατάσσεται 24ος ενώ ο Αντρέ Ονάνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέλαβε την 23η θέση εξαιτίας των εμφανίσεων του με την Ίντερ.

Στην 22η θέση είναι ο Κιμ Μιν Τζάε που ήταν καθοριστικός στην πορεία της Νάπολι για την κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος μετά από το 1990. Ο Νοτιοκορεάτης πλέον συνεχίζει στην Μπάγερν Μονάχου. Μια θέση πιο πάνω βρίσκουμε τον Αντουάν Γκριεζμάν που ήταν και αυτός βασικός στέλεχος της Εθνικής Γαλλίας που έφτασε μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ. Επίσης είναι εξαιρετικές και οι εμφανίσεις του στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αναλυτικά η κατάταξη από την 21η μέχρι την 30η θέση: 

21 - Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης / Εθνική Γαλλίας)

22 - Κιμ Μιν Τζάε (Νάπολι / Μπάγερν Μονάχου)

23 - Αντρέ Ονάνα (Ίντερ / Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

24 - Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ)

25 - Γιόσκο Γκβάρντιολ (Λειψία / Μάντσεστερ Σίτι)

26 - Τζαμάλ Μουσιάλα (Μπάγερν Μονάχου)

27 - Νικολό Μπαρέλα (Ίντερ)

Μέσι, Εμπαπέ ή Χάαλαντ; Ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής της Χρυσής Μπάλας; (poll)
REST OF THE WORLD

09:37 - 30.10.2023

Μέσι, Εμπαπέ ή Χάαλαντ; Ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής της Χρυσής Μπάλας; (poll)

Το Sportal παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την 67η τελετή απονομής της Χρυσής Μπάλας. Κιλιάν Εμπαπέ, Έρλινγκ Χάαλαντ και Λιονέλ Μέσι. Ποιος θα καταφέρει να κατακτήσει το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς;

28 - Ράνταλ Κολό Μουανί (Άιντραχτ, Παρί Σεν Ζερμέν, Γαλλία) / Μάρτιν Έντεγκααρντ (Άρσεναλ)

30 - Ρούμπεν Ντίας (Μάντσεστερ Σίτι)

Sportal Monday Live με ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!