«Λαβωμένη», αλλά φαβορί η Βραζιλία
i

Ο Ρισάρλισον... χάνεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του μετά το πρώτο γκολ με τη Σερβία/ © Intime

«Λαβωμένη», αλλά φαβορί η Βραζιλία

Sportal newsroom 10:55 - 28.11.2022 / Ανανεώθηκε: 11:37 - 28.11.2022

Χωρίς τον Νέιμαρ, όμως με διάθεση να φτάσει σε δεύτερη διαδοχική νίκη και να τελειώνει με την υπόθεση πρόκριση, η Βραζιλία αντιμετωπίζει την Ελβετία.

Με τα δύο γκολ που σημείωσε το βράδυ της Πέμπτης, ο Ρισάρλισον ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης (2-0) επί της Σερβίας, με το αποτέλεσμα αυτό να επιτρέπει στη Βραζιλία να διατηρεί τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 7ο όμιλο.

Φυσικά, και η Ελβετία έχει τις δικές της πιθανότητες, προερχόμενη από την επικράτηση (1-0) επί του Καμερούν και θα προσπαθήσει -για πρώτη φορά στην ιστορία της- να κερδίσει τα δύο πρώτα παιχνίδια στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ.

Το ματς της πρεμιέρας κόντρα στους Σέρβους άφησε… κουσούρια στη «σελεσάο». Σημαντικότερο πλήγμα για τον Τίτε αποτελεί ο τραυματισμός του Νέιμαρ, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αστράγαλο και εκτός από τη σημερινή αναμέτρηση αναμένεται να απουσιάσει κι από το προσεχές ματς με το Καμερούν. Τραυματισμό στην ποδοκνημική έχει και ο Ντανίλο, που επίσης βρίσκεται εκτός πλάνων. Τις θέσεις τους στο αρχικό σχήμα αναμένεται να πάρουν Ροντρίγκο και Μιλιτάο, αντίστοιχα.

Αντίθετα με τον Τίτε, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελβετίας, Μουράτ Γιακίν, έχει φουλ αποστολή στη διαθεσή του, με την προετοιμασία να ολοκληρώνεται δίχως προβλήματα. Ο Εμπολό, που σημείωσε το γκολ της νίκης (1-0), ξεχώρισε στην αναμέτρηση με το Καμερούν, και θα είναι ξανά στην κορυφή της επίσης, με τους Σακίρι και Ρούμπεν Βάργκας να καταλαμβάνουν θέσεις στις πτέρυγες

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βραζιλία παραμένει αήττητη στα 16 πρόσφατα παιχνίδια της σε φάση ομίλων Μουντιάλ και θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία που θα φτάσει στα 17.