ΕΠΟ: «Όσοι προκάλεσαν την αναστάτωση, να αποδοθούν στη δικαιοσύνη»

ΕΠΟ: «Όσοι προκάλεσαν την αναστάτωση, να αποδοθούν στη δικαιοσύνη»

Γιώργος Σακελλαρίου 20:11 - 18.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:43 - 29.05.2024

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για την υπόθεση ντόπινγκ Έλληνα παίκτη που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση.

Η ΕΠΟ μετά και την ενημέρωση από την UEFA και τη FIFA ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη, εξέδωσε ανακοίνωση.

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ζήτησε να αποδοθούν στη δικαιοσύνη όσοι προκάλεσαν αναστάτωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και κυρίως επιχείρησε να σπιλώσουν αθώους.

Στην ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρεται: «Μετά την UEFA και η FIFA απάντησε αρνητικά ως προς την ύπαρξη θετικού δείγματος στην Εθνική Ομάδα Ανδρών. Οι απαντήσεις των υπερκείμενων διεθνών αρχών του ποδοσφαίρου προήλθαν κατόπιν ερωτήματος που τους απηύθυνε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Μετά από αυτά καθίσταται σαφές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή.

Επομένως, όσοι με την κατασκευή ψευδών ειδήσεων προκάλεσαν μια πρωτοφανή αναστάτωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να σπιλωθούν και να κατηγορηθούν αθώοι, θα πρέπει εκτός από τη χλεύη της κοινωνίας να αποδοθούν και στη δικαιοσύνη».

Νωρίτερα, ο ΕΟΚΑΝ εξέδωσε νέα ανακοίνωση, τονίζοντας πως ενημερώθηκε κι επίσημα από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας, βάζοντας οριστικά τέλος στο όλο θέμα που έχει δημιουργηθεί από το πρωί της Τετάρτης.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΚΑΝ:

«Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών.

Υπενθυμίζουμε πως η FIFA είναι η Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων σε ότι αφορούσε στους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου με αντιπάλους το Καζακστάν και τη Γεωργία, ενώ η διενέργεια των δειγματοληψιών, τόσο εντός όσο και εκτός αγώνα, έγινε από την UEFA».

Η αντίδραση του Βρούτση

Βουλγαράκη για Ιωαννίδη: «Είναι πολύ αναστατωμένος, θα κινηθεί νομικά»
SPORT+

12:42 - 18.04.2024

Βουλγαράκη για Ιωαννίδη: «Είναι πολύ αναστατωμένος, θα κινηθεί νομικά»

Η Ελένη Βουλγαράκη ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωϊνό» το πρωί της Πέμπτης (18/4) ότι ο Φώτης Ιωαννίδης είναι αναστατωμένος μετά με το γεγονός ότι συνέδεσαν το όνομά του με ψευδή σενάρια αναφορικά με τους ελέγχους ντόπινγκ.

Ο Υπουργός Γιάννης Βρούτσης, μετά την ενημέρωση και της FIFA τόνισε ότι οι όσοι ενεπλάκησαν στην σπορά ψευδών ειδήσεων θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες, αλλά και να ζητήσουν ένα μεγάλο συγγνώμη. Αναλυτικά η ανάρτηση του Υπουργού:

«Δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής ομάδας ανδρών όπως ενημέρωσε η FIFA τον ΕΟΚΑΝ. Όσοι ενεπλάκησαν στην ψευδή διασπορά περί ντόπινγκ, πέραν των συνεπειών που πρέπει να αντιμετωπίσουν από τις Αρχές, οφείλουν ένα μεγάλο συγγνώμη στον Αθλητισμό & την κοινωνία...».