Προπονητής; Ο Πικέ... τους ψάρωσε όλους τελικά και ΔΕ γυρίζει στα γήπεδα

Ζεράρ Πικέ

i

PrtScr

Προπονητής; Ο Πικέ... τους ψάρωσε όλους τελικά και ΔΕ γυρίζει στα γήπεδα

Γιάννης Λιβανός • 11:51 - 12.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:54 - 12.01.2024

Μάρκετινγκ και μάλιστα άκρως επιτυχημένο αποδείχθηκε η δήλωση του Ζεράρ Πικέ για επιστροφή του στα γήπεδα ως προπονητής.

Μόνο έκπληξη θα προκαλούσε η επιστροφή του Ζεράρ Πικέ στους αγωνιστικούς χώρους, αυτή τη φορά με τον ρόλο του προπονητή μιας ομάδας. Απ' ότι φαίνεται όμως ο πρώην παίκτης είχε.. όρεξη για πλακίτσα, αφού η επιστροφή του ως κόουτς δεν είναι κάτι άλλο πέρα από ένα πολύ καλό κόλπο μάρκετινγκ.

Για να ακριβολογούμε, ο Πικέ «έκλεισε» συμφωνία με μια πλατφόρμα ποδοσφαιρικών αγώνων τη «Sorare». συμφωνία την οποία και γνωστοποίησε. Η γνωστή εφαρμογή ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός παιχνιδιού μέσα από την πλατφόρμα, όπου όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν μια δική τους ομάδα με πέντε παίκτες, με την οποία θα παίζουν κόντρα σε άλλους παίκτες που θα έχουν τις δικές τους πεντάδες.

Στην εφαρμογή αυτή, ο κάθε παίκτης θα αξιολογείται με βάση την πραγματική του επίδοση στον τελευταίο του αγώνα και μέσα από αυτές τις βαθμολογίες θα βγαίνει ο νικητής κάθε αγώνα. Ο Πικέ θα είναι ο general manager της συγκεκριμένης λειτουργίας. Δηλαδή ο πρώην Ισπανός κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα δεν θα έχει κάποιον πραγματικό ρόλο, καθώς το μόνο που ήθελε ήταν να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να προωθήσει με αυτόν τον τρόπο τη νέα του επαγγελματική συμφωνία, ξεγελώντας έτσι ολόκληρο το ποδοσφαιρικό φίλαθλο κοινό.