Ο Ζιρού αποχαιρετά τη Μίλαν και γίνεται αντίπαλος του Μέσι στο MLS

Ολιβιέ Ζιρού

i

Ολιβιέ Ζιρού/©Photo by NurPhoto/Getty Images

Ο Ζιρού αποχαιρετά τη Μίλαν και γίνεται αντίπαλος του Μέσι στο MLS

Κώστας Τόπας 08:56 - 24.04.2024

Ο Ολιβιέ Ζιρού αναμένεται να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από τη Μίλαν, προκειμένου να ενταχθεί στο MLS για λογαριασμό των Los Angeles FC.

Ο Ολιβιέ Ζιρού, πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Γαλλίας με 57 γκολ, αναμένεται να αποχωρήσει από την τωρινή του ομάδα, Μίλαν, στο τέλος της σεζόν για λογαριασμό των Los Angeles FC, του MLS, σύμφωνα με γαλλικά Μέσα ενημέρωσης.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025 με την LAFC, αφού το συμβόλαιό του με τους «ροσονέρι» λήγει τον Ιούνιο του 2024. Ο Πίτερ Γκούμπερ, πρόεδρος του συλλόγου της Βόρειας Αμερικής, επισκέφτηκε το Μιλάνο σύμφωνα με αναφορές από «Le Parisien», προκειμένου να κλείσουν οι τελευταίες λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης.

Ο Εμπαπέ έχει βρει ήδη τη θέση που θα παίζει στη Ρεάλ και μετράει αντίστροφα για την μεταγραφή του
LA LIGA

08:32 - 24.04.2024

Ο Εμπαπέ έχει βρει ήδη τη θέση που θα παίζει στη Ρεάλ και μετράει αντίστροφα για την μεταγραφή του

Σύμφωνα με την εφημερίδα «As» της Μαδρίτης, ο Κιλιάν Εμπαπέ συμφώνησε να καταλάβει τη θέση του σέντερ φορ της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την αναμενόμενη υπογραφή του αυτό το καλοκαίρι στην ισπανική πρωτεύουσα.

Τα γαλλικά δημοσιεύματα προσθέτουν ότι η ηρεμία της οικογένειάς του ήταν θεμελιώδης παράγοντας για να ετοιμάσει τις βαλίτσες του για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Ούγκο Γιορίς στην ομάδα της Καλιφόρνια, με τον οποίο ο Ζιρού είναι πολύ δεμένοι. Με τη λήξη του συμβολαίου του τον Ιούνιο με τη Μίλαν, για την οποία υπέγραψε το 2021, έχει γίνει αντικείμενο αρκετές συγκεκριμένες προτάσεις το τελευταίο διάστημα.

Ενδιαφέρον για τον Γάλλο διεθνή είχε πρόσφατα δείξει ομάδα της Premier League. Μια άλλη προσφορά περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως ήρθε από τη Σαουδική Αραβία, όλες απορρίφθηκε σύμφωνα με την «L'Equipe».

Παρά τη μετακίνησή του στο MLS, ο Ζιρού δεν έχει ακόμη καμία πρόθεση να ανακοινώσει τη διεθνή του απόσυρση. Ωστόσο, η απόστασή του από την ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και η επιθετική ανανέωση του Ντιντιέ Ντεσάν μπορεί να βαρύνουν τον αποχαιρετισμό των «Les Bleus».