Απίθανος Καρίμ Μπενζεμά: Έφθασε τους 25 τίτλους με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ισοφάρισε το ρεκόρ του Μαρσέλο (vid)

Καρίμ Μπενζεμά

i

Καρίμ Μπενζεμά/ ©Photo By David S. Bustamante/ Soccrates/Getty Images/Ideal Images

Απίθανος Καρίμ Μπενζεμά: Έφθασε τους 25 τίτλους με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ισοφάρισε το ρεκόρ του Μαρσέλο (vid)

Μετά την κατάκτηση του Copa del Rey από τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Καρίμ Μπενζεμά έφθασε τους 25 τίτλους με τη «Βασίλισσα» και έπιασε στη σχετική λίστα τον Μαρσέλο.

Ένα ακόμα απίθανο ρεκόρ από τον Καρίμ Μπενζεμά. Ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας δεν σταματά πουθενά. Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Copa del Rey το βράδυ του Σαββάτου (6/5) επικρατώντας στον τελικό της Οσασούνα με 2-1 και ο Γάλλος επιθετικός έγραψε ιστορία. 

Συγκεκριμένα, ο Καρίμ Μπενζεμά μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από τους «μερένχες» έφθασε τους 25 τίτλους με τη «Βασίλισσα» και έπιασε στη σχετική λίστα τον Μαρσέλο. Ο Γάλλος φορ έχει την ευκαιρία να περάσει τον πρώην συμπαίκτη του αν η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι κρατήσει στα χέρια της και το τρόπαιο του Champions League τη φετινή σεζόν. 

Παράλληλα ο Μπενζεμά έγινε ο Γάλλος με τις περισσότερες κατακτήσεις τροπαίων. Συγκεκριμένα, ο 35χρονος επιθετικός έχει 25 τίτλους με τη Ρεάλ Μαδρίτης, επτά με τη Λυών και ένα με την Εθνική Γαλλίας. Σύνολο 33! 

Οι τίτλοι του Καρίμ Μπενζεμά με τη Ρεάλ Μαδρίτης:

Champions League: 5 

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: 5 

Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ: 4 

LaLiga: 4 

Σούπερ Καπ Ισπανίας: 4 

Copa del Rey: 3

Οι ποδοσφαιριστές με τους περισσότερους τίτλους στη Ρεάλ Μαδρίτης:

1- Καρίμ Μπενζεμά: 25 

2- Μαρσέλο: 25 

3- Πάκο Χέντο: 23 

4- Λούκα Μόντριτς: 23 

5- Νάτσο Φερνάντεθ: 23 

6- Μανουέλ Σαντσίς 22 

7- Σέρχιο Ράμος: 22 

8- Ντάνι Καρβαχάλ: 22 

9- Τόνι Κρος: 20 

10- Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο: 19

Μετά από αυτό το μυθικό ρεκόρ ο Κάρλο Αντσελότι έδωσε μία μπλούζα στον Καρίμ Μπενζεμά με το νούμερο 25. Ο Ιταλός κόουτς είπε στον Γάλλο επιθετικό: «Είσαι ο σπουδαιότερος, είναι τιμή μου να σου το δώσω αυτό».

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως μετά από αυτό το τρόπαιο ο Τόνι Κρόος και ο Νταβίντ Αλάμπα κατέκτησαν όλα τα τρόπαια σε όλες τις διοργανώσεις με δύο διαφορετικές ομάδες. (Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης). Τέλος, ο Εντουάρντο Καμαβινγκά σε ηλικία μόλις 20 ετών κατάφερε να κατακτήσει κάθε πιθανό τρόπαιο με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός Γάλλος βρίσκεται στο ρόστερ των Μαδριλένων μόνο από το καλοκαίρι του 2021.