Ολοκλήρωσε με το απόλυτο τη δεύτερη φάση ο Ολυμπιακός - Οριστικά πέμπτος ο Παναθηναϊκός
i

© Intime

Ολοκλήρωσε με το απόλυτο τη δεύτερη φάση ο Ολυμπιακός - Οριστικά πέμπτος ο Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 11-9 της Βουλιαγμένης για την όγδοη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του ομίλου G1 της Α1 πόλο ανδρών.

Με το απόλυτο των νικών ολοκλήρωσε τη δεύτερη φάσης της Α1 πόλο ανδρών ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 11-9 της Βουλιαγμένης και συνεχίζει μόνο με νίκες την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην πρώτη θέση με 66 βαθμούς και θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Η Βουλιαγμένη τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 55 βαθμούς.

Οι δύο ομάδες προετοιμάζονται, πλέον, πυρετωδώς για τους κρίσιμους αγώνες τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος υποδέχονται την Φερεντσβάρος (23/4) για την 4η αγωνιστική της προημιτελικής φάσης του Champions League πόλο ανδρών, ενώ η ομάδα του Λαιμού αντιμετωπίζει την Πριμόριε Ριέκα στη Κροατία (27/4) για το δεύτερο προημιτελικό του Euro Cup στη ρεβάνς του 14-9 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Το ντέρμπι ήταν θεαματικό, με τον Ολυμπιακό να παίρνει διαφορά ένα και δύο γκολ και την ομάδα των νοτίων προαστίων να ισοφαρίζει, μέχρι τα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου, οπότε οι ερυθρόλευκοι δεν έχασαν το προβάδισμα μέχρι το τελικό 11-9. Κορυφαίος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Μάρτον Βάμος με 3 γκολ, ενώ από πλευράς Βουλιαγμένης ο Στάθης Καλογερόπουλος πέτυχε τέσσερα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 11-9

Οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 4-2, 2-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Βάμος 3, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Αλαφραγκής 1, Δήμου Δ. 2, Παπαναστασίου Αλ., Δαμίγος, Γκίλλας, Χαλυβόπουλος Ιπ.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος Αρ. 1, Σπάχιτς, Καλογερόπουλος Στ. 4, Αλμύρας, Ούμποβιτς 1, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ 1, Καστρινάκης, Σαπουνάκης, Κουρούβανης, Κωνσταντόπουλος, Ανδρεάδης, Χατζής, Σπηλιόπουλος.

Νίκη με ανατροπή για τον Παναθηναϊκό και πέμπτη θέση

Ο Παναθηναϊκός κατέλαβε την πέμπτη θέση στον όμιλο G1 της Α1 πόλο ανδρών. Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη επικράτησε 10-8 του ΠΑΟΚ για την όγδοη αγωνιστική και έφτασε τους 39 βαθμούς αφήνοντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης στους 34 και την έκτη θέση.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 3-6 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνά του, έκανε την ανατροπή και έφτασε στη νίκη.

Για τον Παναθηναϊκό τρία γκολ πέτυχε ο Στίβενσον. Τέσσερα γκολ πέτυχε ο Ντέλιτς του ΠΑΟΚ, που ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ DOMUS ERGO 10-8

Oκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 2-2, 5-1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Δευτεραίος, Κανδανολέων, Παπανικολάου Ν. 2, Νικολαΐδης Γ. 1, Στίβενσον 3, Μπραΐμης 2, Σγουρίδης, Χατζηγούλας, Δερμιτζάκης Δ. 1, Αγκόρτσας, Αλβέρτης 1, Κρατημένος, Χωματάς, Ζερβουδάκης.

ΠΑΟΚ Domus Ergo (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Νταλάπας 2, Λασκαρίδης, Προσινικλής Ν., Καπράγκος, Κεχαλάρης Ι. 1, Τσολακούδης, Ξυλάς 1, Ντέλιτς 4, Προσινικλής Π., Κούπμαν, Κουγιούνης, Σιορδίλης, Σάλεχ, Καρατζάς.