Ακτιβιστές ανέβηκαν στην τσόχα, πέταξαν μπογιά και διέκοψαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ (vid)

Ακτιβιστές ανέβηκαν στην τσόχα, πέταξαν μπογιά και διέκοψαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:19 - 17.04.2023 / Ανανεώθηκε: 23:19 - 17.04.2023

Ακτιβιστές στην Αγγλία εισέβαλαν στο θέατρο Crusible και διέκοψαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές της κυβέρνησης κατά του περιβάλλοντος.

Μία δυσάρεστη για κάποιους και ευχάριστη για άλλους έκπληξη είχαν να αντιμετωπίσουν οι συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ, το οποίο διεξήχθη στην Αγγλία και συγκεκριμένα το θέατρο Crusible.

Tην ώρα που διεξαγόταν το τουρνουά ένας άνδρας και μία γυναίκα εισέβαλλαν στον χώρο και ανέβηκαν στα τραπέζια, με τον πρώτο να πετάει μία πορτοκαλί σκόνη και τη δεύτερη να μην τα καταφέρνει έπειτα από παρέμβαση της ασφάλειας. Σκοπός των δύο τους ήταν να διαμαρτυρηθούν ενάντια της κυβέρνησης της χώρας, με φόντο την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Πιο αναλυτικά, οι διαδηλωτές φορούσαν μπλουζάκια με το μήνυμα «Just Stop Oil» και στόχο είχαν να δηλώσουν την αντίθεση τους στις εξορύξεις πετρελαίων αλλά και τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Όπως ήταν λογικό, χρειάστηκε ακόμα και η παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία συνέλαβε τους δύο δράστες και τους οδήγησε στο τμήμα.