Αποθέωση από την ελληνική αποστολή στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (vid)

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

i

© Intime

Αποθέωση από την ελληνική αποστολή στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (vid)

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:56 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 24.08.2023

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έτυχε αποθεωτικής υποδοχής στο ξενοδοχείο, όπου διαμένει η ελληνική αποστολή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ένα ζεστό χειροκρότημα και μεγάλες αγκαλιές περίμεναν την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατά την επιστροφή της στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η ελληνική αποστολή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η αθλήτρια από την Καρδίτσα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 35 χιλιόμετρα βάδην στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Η επιτυχία αυτή ήρθε έναν περίπου χρόνια μετά τα δύο χρυσά που είχε κατακτήσει η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.

Τα περισσότερα από τα μέλη, που βρίσκονται ακόμη στη Βουδαπέστη, αποδέχθηκαν με ζεστό χειροκρότημα και μεγάλες αγκαλιές την Ελληνίδα πρωταθλήτρια που χάρισε τη χώρα μας την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διάκριση στη διοργάνωση και μία από τις μεγάλες στην ιστορία των αγώνων.

Μάλιστα Παπαμαρκάκης και Μποτσκαριώβ σήκωσαν ψηλά την Ντρισμπιώτη για να πανηγυρίσουν έτσι την διάκριση της. Ανάμεσα σε εκείνους που υποδέχθηκαν με μια μεγάλη αγκαλιά την αθλήτρια, ήταν και ο πρώτος της προπονητής, Θανάσης Δεληγιάννης.

Ντρισμπιώτη: «Ήμουν έτοιμη από καιρό για αυτήν την κούρσα»

Στις δηλώσεις της μετά το χάλκινο μετάλλιο, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στάθηκε στο κίνητρο που είχε αλλά και στην προσπάθεια που κατέβαλε.

«Τι περάσαμε και σήμερα. Απίστευτη ατμόσφαιρα, όλη η Ελλάδα είναι εδώ σήμερα. Είναι τρομερό Δεν το πιστεύω ότι έχω στα χέρια μου το μετάλλιο. Ο κόσμος ήταν φοβερός, όχι μόνο οι Έλληνες σήμερα ένιωσα όλη την Ευρώπη δίπλα μου. Ο προπονητής μου, οι συναθλητές και όλα τα παιδιά από το καμπ ήταν μαζί μου. Δεν έχω λόγια. Όλους εσάς που ήσασταν εδώ μαζί μου, όλους όσοι έστελναν μηνύματα.

Ήταν μία κούρσα στα μέτρα μου και ήμουν έτοιμη από πολύ καιρό. Έδειχνα από την αρχή της χρονιάς ότι μπορώ να είμαι σε αυτό το γκρουπ. Μου φαίνεται απίστευτο ότι μπορώ να βαδίζω τόσο γρήγορα μαζί με αυτές τις πρωταθλήτριες. Είμαι μία από αυτές, μια Ολυμπιονίκης και πλέον ανήκουν στην ελίτ. Είμαι πάρα πολύ περήφανη και το κίνητρό μου είναι αυτοί που δεν με πιστεύουν. Του χρόνου αλλάζει το αγώνισμα και είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να κερδίσω. Αλλάζει το άθλημα. Ελπίζω να είμαι στα 20 χλμ. και να είμαι μέσα στις πρώτες αθλήτριες.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος άνοιξα τον χορό των μεταλλίων. Εύχομαι αυτό το μετάλλιο να είναι μόνο η αρχή. Ο κόσμος δεν σταμάτησε στιγμή να με στηρίζει. Τους ευχαριστώ. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ, να κλάψω πολύ και να κάτσω με την οικογένειά μου. Με στήριξαν πολύ, ήταν όλοι δίπλα μου», είπε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.