Σπουδαία νίκη για τη Βουλιαγμένη κόντρα στην Ορτίτζια και πρώτο βήμα πρόκρισης στο Champions League
i

© Intime

Σπουδαία νίκη για τη Βουλιαγμένη κόντρα στην Ορτίτζια και πρώτο βήμα πρόκρισης στο Champions League

Η Βουλιαγμένη επιβλήθηκε με 12-8 της Ορτίτζια και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην φάση των «16» του Champions League πόλο ανδρών.

Ιδανική πρεμιέρα έκανε η ομάδα πόλο ανδρών της Βουλιαγμένης που επιβλήθηκε με 12-8 της Ορτίτζια στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού ομίλου του Champions League. Η ομάδα των νοτίων προαστίων είχε τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα και έφτασε στη νίκη δείχνοντας ότι η περσινή της πορεία δεν ήταν τυχαία.

Θυμίζουμε ότι η ομάδα του Βλαντιμίρ Βουγιασίνοβιτς την προηγούμενη σεζόν έφτασε μέχρι το Final 8 της διοργάνωσης. Η Βουλιαγμένη κατέλαβε τελικά την τέταρτη θέση.

Η ιταλική ομάδα προηγήθηκε με 0-1 και 1-2 αλλά από εκεί και πέρασε η Βουλιαγμένη κυριάρχησε απόλυτα. Η ομάδα των νοτίων προαστίων, με όπλο την άμυνά της προσπέρασε με 6-3 μόλις τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το δεύτερο οκτάλεπτο.

Με γκολ του Νεμάνια Ούμποβιτς η ελληνική ομάδα έφθασε τη διαφορά στα πέντε γκολ (10-5) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Ένα λεπτό αργότερα ο Καστρινάκης διαμόρφωσε το 11-6 (5.27) και ο Ούμποβιτς το 12-7 στον παίκτη παραπάνω 71 δεύτερα πριν το τέλος του αγώνα.

Η μεγάλη επανεκκίνηση της Εθνικής ομάδας, με τον Σπανούλη στο πρώτο πλάνο της «γαλανόλευκης»
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

15:08 - 08.09.2023

Η μεγάλη επανεκκίνηση της Εθνικής ομάδας, με τον Σπανούλη στο πρώτο πλάνο της «γαλανόλευκης»

Ο Δημήτρης Ιτούδης ξεκίνησε ήδη τις συζητήσεις με την ΕΟΚ και το μέλλον του στην Εθνική ομάδα μπάσκετ μοιάζει περισσότερο με... παρελθόν. Θέλει βέβαια να φύγει με προϋποθέσεις που θα επηρεάσει (και) ο ίδιος, ενώ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, περιμένει την ώρα και τη στιγμή που την ομάδα θα αναλάβει ο Βασίλης Σπανούλης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΟΡΤΙΤΖΙΑ 12-8

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-2, 2-1, 4-3

Οι σκόρερ της Βουλιαγμένης: Παπασηφάκης 3, Καλογερόπουλος 3, Ούμποβιτς 3, Γούντχεντ 1, Καστρινάκης 1, Καπότσης 1.

Η Βουλιαγμένη θα αντιμετωπίσει το Σάββατο την Πριμόριε Ριέκα και θα κλείσει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο κόντρα στην οικοδέσποινα Οραντέα. Θυμίζουμε ότι η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου θα πάρει την πρόκριση.