Πρώτη και καλύτερη η Βουλιαγμένη, εξασφάλισε την πρόκριση
i

© Intime

Πρώτη και καλύτερη η Βουλιαγμένη, εξασφάλισε την πρόκριση

Η Βουλιαγμένη προκρίθηκε στη φάση των «16» του Champions League πόλο ανδρών μετά τη νίκη της Ορτίτζια επί της Οραντέα.

Στους ομίλους του Champions League πόλο ανδρών θα αγωνίζεται και φέτος η Βουλιαγμένη. Η ομάδα των νοτίων προαστίων πήρε δύο νίκες στους δύο πρώτους αγώνες στον τρίτο προκριματικό όμιλο κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση.

Στον αγώνα που ακολούθησε αυτόν της Βουλιαγμένης με την Πριμόριε Ριέκα, η Ορτίζια επιβλήθηκε με 14-7 της διοργανώτριας του ομίλου, Οραντέα δίνοντας την πρώτη θέση στην ομάδα του Βλαντιμίρ Βουγιασίνοβιτς. Έτσι, η αναμέτρηση της ομάδας των νοτίων προαστίων με την Οραντέα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Θυμίζουμε ότι η Βουλιαγμένη εντυπωσίασε τους πάντες με την περσινή της πορεία διοργάνωση. Η ομάδα του Λαιμού έφτασε μέχρι το Final 8 που έγινε στο Βελιγράδι, εκεί έφτασε μέχρι τα ημιτελικά όπου και ηττήθηκε από τη μετέπειτα νικήτρια, Προ Ρέκο καταλαμβάνοντας τελικά την τέταρτη θέση.

Η ομάδα της Βουλιαγμένης θα μπει στον τέταρτο όμιλο της φάσης των «16» του Champions League. Εκεί, ο σύλλογος των νοτίων προαστίων θα αντιμετωπίσει την ισπανική Μπαρτσελονέτα, τη γαλλική Μαρσέιγ και τη γερμανική Σπαντάου. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στην οκτάδα.

Η βαθμολογία του τρίτου προκριματικού ομίλου μετά από δύο αγώνες

1. ΝΟ Βουλιαγμένης 6

2. Ορτίτζια 3

3. Πριμόριε Ριέκα 3

4. Οραντέα 0

Σημειώνεται ότι στα προκριματικά του Champions League πήρε μέρος και ο Απόλλων Σμύρνης. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη συμμετείχε στον πρώτο όμιλο του Αννόβερο. 

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ στο Sportal: «Κανείς δεν μας πίστεψε, αλλά δεν μας νοιάζει»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

15:22 - 09.09.2023

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ στο Sportal: «Κανείς δεν μας πίστεψε, αλλά δεν μας νοιάζει»

Η Σερβία έγραψε ιστορία, έφτασε στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Φίλιπ Πετρούσεφ εξηγεί στο Sportal ποιο είναι το στοιχείο που κάνει ξεχωριστή τη φετινή προσπάθεια για την ομάδα του.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» με μία νίκη και δύο ήττες δεν κατάφερε να πάρει την πρωτιά και την πρόκριση. Ο Απόλλων, που πέρσι κατέκτησε το Challenger Cup, θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στο Euro Cup.