Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός, 15-8 την Ουίπεστ
i

© Intime

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός, 15-8 την Ουίπεστ

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 15-8 της Ουίπεστ στην πρεμιέρα του τέταρτου ομίλου του Champions League πόλο γυναικών.

Ο Ολυμπιακός έκανε εντυπωσιακή πρεμιέρα στο Champions League πόλο γυναικών. Η ομάδα του Πειραιά επιβλήθηκε με 15-8 της Ουίπεστ στο πλαίσιο του τέταρτου ομίλου και μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η Ουίπεστ έκανε το... λάθος να ανοίξει το σκορ. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του αγώνα και κράτησε τις φιλοξενούμενες μακριά από το γκολ για 12 περίπου λεπτά. Οι νταμπλούχες Ελλάδας προηγήθηκαν με 6-1 και στη συνέχεια η Ουίπεστ μείωσε σε 6-2.

Το υπόλοιπο ματς ήταν τυπική διαδικασία με τον Ολυμπιακό να διατηρεί μεγάλο προβάδισμα. Η Νικόλ Ελευθεριάδου ήταν η πρώτη σκόρερ του αγώνα με πέντε τέρματα. Τρία σημείωσε η Τριχά, όσα και η Τίμπα για λογαριασμό της Ουίπεστ.

«Παίξαμε με μια ομάδα από την ουγγρική σχολή με κίνηση και παιχνίδι ένας εναντίον ενός. Βρήκαμε λύσεις στο ξεκίνημα του αγώνα, όπως το είχαμε σχεδιάσει, πως θα μπούμε και πως θα χτυπήσουμε και αυτό μας έδωσε ώθηση. Είχαμε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα και στιγμές αδράνειας, όταν η Ουίπεστ μας πίεσε, αλλά ο αγώνας είχε κριθεί. Κοιτάμε, τώρα, αποκλειστικά το επόμενο παιχνίδι, την Τετάρτη, για το ελληνικό πρωτάθλημα. Κρατάμε τα θετικά από το ματς και μπορεί να κερδίσαμε με διαφορά, αλλά έχουμε πολλά στοιχεία που πρέπει να βελτιώσουμε και να εστιάσουμε. Συγχαρητήρια στα κορίτσια, που ανταποκρίθηκαν σε υψηλό ποσοστό σε αυτά που είχαμε πει», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Κραβαρίτης.

«Είναι μια νέα σεζόν για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Είναι ένας νέος κύκλος. Η αλήθεια είναι, πως κάναμε μια σημαντική νίκη, γιατί είναι η έναρξη της φετινής ευρωπαϊκής μας πορείας. Είναι το πρώτο ματς. Είμαστε ευχαριστημένες, γιατί έχουμε πραγματικά δουλέψει πάρα πολύ και η νίκη είναι νίκη. Προχωράμε παρακάτω. Μου άρεσε η ομάδα, είχαμε κενά που πρέπει να βελτιώσουμε στην άμυνα. Υπάρχει όρεξη και διάθεση. Αυτό φάνηκε στα πρόσωπά μας. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά», τόνισε η Νικόλ Ελευθεριάδου.

Το ντέρμπι που μας έκανε σοφότερους: Τα 6 συμπεράσματα από το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ
EUROLEAGUE

15:30 - 07.10.2023

Το ντέρμπι που μας έκανε σοφότερους: Τα 6 συμπεράσματα από το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ

Οι άρτιοι υπολογισμοί του Ουόκαπ, η σταθερά του Μιλουτίνοφ, μαζί με τις επιδόσεις του Πίτερς κάνουν τον Ολυμπιακό να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός, προσπαθεί να βρει τη λύση μιας εξίσωσης με αρκετούς αγνώστους και η «μονομαχία» των δύο αν και μόλις έχει ξεκινήσει, αλλά θα συνεχιστεί μέχρι... τελικής πτώσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΥΙΠΕΣΤ (ΟΥΓΓΑΡΙΑ) 15-8

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 3-2, 3-3, 4-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 5, Τριχά 3, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Σάντα, Β. Πλευρίτου 1, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Νίγκρο.

ΟΥΙΠΕΣΤ (Μάρτον Μπεντζούρ): Μάγκιαρι, Όμπελι, Μάτσαϊ, Χάϊντου, Λεντβάι 2, Βάρο 1, Μπάκσα, Τίμπα 3, Σζέγκεντι, Ριμπάνκσα 1, Ίρμες, Περεσζτέγκι-Νάγκι 1, Γκολοπέντζα.

Διαιτητές: Φεράρι (Ιταλία), Μπλανσάρ (Γαλλία)