Στη Νότια Αφρική για προετοιμασία η Τζένγκο

Ελίνα Τζένγκο

i

© Intime

Στη Νότια Αφρική για προετοιμασία η Τζένγκο

Sportal newsroom 20:51 - 24.11.2023

Στη Νότια Αφρική θα μεταβεί στις αρχές Δεκεμβρίου η Ελίνα Τζένγκο.

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς επιστρέφει η Ελίνα Τζένγκο. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έχει επανέλθει στις δυνατές προπονήσεις και στις 3 Δεκεμβρίου θα αναχωρήσει με τον Οδυσσέα Μουζενίδη για Νότια Αφρική.

Η Ελίνα Τζένγκο έγραψε ιστορία για τον ελληνικό στίβο στις 21 Αυγούστου 2022. Η νεαρή αθλήτρια, έναν μήνα πριν συμπληρώσει το 20ό έτος της ηλικίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου και έγινε η νεαρότερη πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ιστορία του ακοντισμού.

Η Ελίνα Τζένγκο έκλεισε τη σεζόν με το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και καλύτερη βολή στα 63,65 μ. από το Ευρωπαϊκό Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων. Η αθλήτρια μετείχε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, όμως δεν προκρίθηκε στον τελικό.

«Κινούμαστε σε δυνατούς ρυθμούς προπόνησης εδώ και καιρό. Έχω μεγάλη όρεξη για την επόμενη χρονιά. Το 2023 ίσως κάποια πράγματα δεν πήγαν όσο καλά θα ήθελα. Ωστόσο μπορώ να πω πως τελικά ήταν μια καλή χρονιά. Έμαθα πολλά την περασμένη σεζόν, το σημαντικότερο πως για να μπορώ να πετυχαίνω τους στόχους μου πρέπει να διασκεδάζω τη συμμετοχή μου στους αγώνες. Όταν δε συμβαίνει αυτό ακόμη και η τεχνική μου δεν είναι όπως πρέπει.

Το 2023 ταλαιπωρήθηκα αρκετά και από τον ώμο και ήταν και αυτή μια παράμετρος που δεν μου επέτρεψε να παρουσιαστώ όσο καλά θα ήθελα. Είμαι πολύ καλά, δουλεύω σκληρά, ώστε την επόμενη χρονιά να διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό στους αγώνες στόχους», είπε η Ελίνα Τζένγκο στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

«Στις 3 Δεκεμβρίου αναχωρούμε μαζί με τον Οδυσσέα Μουζενίδη και τον προπονητή μας για Ν. Αφρική όπου θα παραμείνουμε μέχρι και τις 24 του ίδιου μήνα. Περιμένω με ανυπομονησία την προετοιμασία, καθώς εκεί θα βρούμε τις ιδανικές εγκαταστάσεις, καλό καιρό, καθώς και αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Στόχος είναι να κάνουμε τον πρώτο μας αγώνα στη χρονιά στο τέλος Φεβρουαρίου στο χειμερινό κύπελλο ρίψεων, ενώ έπειτα είναι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων. Φέτος αποφάσισα να αφήσω λίγο στην άκρη τη σχολή μου, ώστε να περιορίσω και τις μετακινήσεις και την κούραση και να αφοσιωθώ αποκλειστικά στην προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς και το Ευρωπαϊκό», συμπλήρωσε η νεαρή πρωταθλήτρια του ακοντισμού.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }