Ξέσπασε στην Κίνα η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών
i

© Intime

Ξέσπασε στην Κίνα η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:52 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:01 - 08.02.2024

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών επικράτησε 22-9 της Κίνας στον τελευταίο της αγώνα στον δεύτερο όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον δεύτερο όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα. Η Ελλάδα νίκησε με 22-9 την Κίνα και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον όμιλο.

Θυμίζουμε ότι η «γαλανόλευκη» με την Αλεξία Καμμένου στο τιμόνι ηττήθηκε από την Ισπανία την προηγούμενη αγωνιστική. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Καζακστάν σε χιαστί αγώνα κι αν προκριθεί στα προημιτελικά, θα παίξει κόντρα στην Ιταλία.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων επέτρεψε στην Αλεξία Καμμένου να δοκιμάσει αρκετά πράγματα. Η ομοσπονδιακή προπονήτρια ξεκίνησε τον αγώνα με βασική τερματοφύλακα τη Χρυσή Διαμαντοπούλου και έβαλε την Ιωάννα Σταματοπούλου στο τρίτο οκτάλεπτο.

Στο ματς με την Κίνα επέστρεψε η Νικόλ Ελευθεριάδου, που δεν είχε αγωνιστεί κόντρα στην Ισπανία. Αντίθετα, δεν αγωνίστηκαν η Ιωάννα Χυδηριώτη και η Μαρία Πάτρα. Η Ελλάδα πήρε τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα και έχτισε μεγάλες διαφορές μέσα στο ματς.

Στα 4.23 από τη λήξη η Ελλάδα κέρδισε πέναλτι, υπήρξε ένταση και οι Ντονγκ και Ξενάκη αντίκρυσαν την κόκκινη κάρτα. Η Αθηνά Γιαννοπούλου αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του αγώνα.

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΙΝΑ 22-9

Τα οκτάλεπτα: 7-2, 4-2, 6-1, 5-4

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Νίνου 4, Βασιλική Πλευρίτου 4, Γιαννοπούλου 3, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη, Τριχά 2.

Κίνα (Τζιράλτ Ζανέ): Ζανγκ, Σ. Γιαν, Τζ. Γιαν 2, Τσονγκ 1, Γουάνγκ 1, Λου, Χ. Γουάνγκ, Ντενγκ 3, Νονγκ, Λι, Τσανγκ 2, Β. Ντονγκ, Χ. Γουάνγκ.