Φινάλε στη σεζόν για τον Καραλή με άλμα στα 5,65 μέτρα
i

© Intime

Φινάλε στη σεζόν για τον Καραλή με άλμα στα 5,65 μέτρα

Sportal newsroom 22:57 - 10.09.2023

Ο Εμμανουήλ Καραλής ολοκλήρωσε την αγωνιστική του σεζόν στην πόλη Βέσελ της Γερμανίας με άλμα στα 5,65 μέτρα.

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέλαβε την πέμπτη θέση στο street event της πόλης Βέσελ της Γερμανίας με άλμα στα 5,65 μέτρα. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνες της σεζόν για τον Έλληνα άλτη.

Ο Έλληνας αθλητής πέρασε με τη δεύτερη τα 5,45 μ., στη συνέχεια άφησε το 5,55 μ. και πέρασε με την τρίτη τα 5,65 μέτρα. Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 5,75 μέτρα καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση.

Νικητής στο street event ήταν ο Αμερικανός Μάτ Λούντβιγκ με 5,75 μ. και ακολούθησε με το ίδιο ύψος ο Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία).

Ο άλτης του Χάρη Καραλή μπαίνει πλέον σε περίοδο ξεκούρασης μετά τους 17 αγώνες από τον περασμένο Μάιο όπου έκανε την πρώτη του παρουσία στη σεζόν μέχρι και σήμερα. Η επόμενη χρονιά περιλαμβάνει πολλούς και σημαντικούς αγώνες όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Την περίοδο του χειμώνα το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκόβης.

Ο Εμμανουήλ Καραλής το 2023 έφτασε το ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό στα 5,82 μ., ενώ στη χειμερινή περίοδο πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ με 5,86 μ. και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης.

Συγκλονιστικό: Ο Μιλουτίνοφ κλαίει στην αγκαλιά του Βόιτμαν (vid)
FIBA WORLD CUP

19:55 - 10.09.2023

Συγκλονιστικό: Ο Μιλουτίνοφ κλαίει στην αγκαλιά του Βόιτμαν (vid)

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ανάμεσα στη Γερμανία και τη Σερβία για τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2023 στις Φιλιππίνες ο Γιοχάνες Φόγκτμαν έσπευσε να παρηγορήσει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ που έβαλε τα κλάματα έπειτα την απώλεια του τροπαίου.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε τρία άκυρα άλματα στα 5,35 μέτρα στον προκριματικό του επί κοντώ και δεν πήρε την πρόκριση για τον τελικό. «Είμαι πολύ μπερδεμένος, όλα πήγαιναν σωστά απλά δεν κατάφερα να το εκτελέσω στον αγώνα. Το θέμα είναι ότι τα 5.35μ. τα περνάω κανονικά και με ένα πόδι. Τώρα πρέπει να κάτσω να ηρεμήσω να σκεφτώ και να κοιτάξουμε μπροστά με την ομάδα μου. Είμαι απογοητευμένος γιατί εδώ έπρεπε να κάνω το μεγάλο ρεκόρ και δεν το κατάφερα. Πρέπει να μείνω ψύχραιμος και να ηρεμήσω σήμερα και από αύριο να κοιτάξω την επόμενη μέρα», δήλωσε ο Καραλής μετά τον προκριματικό του επί κοντώ στη Βουδαπέστη.