Ο Ολυμπιακός καλεί τους προσαχθέντες σε ανοιχτή συνάντηση στο «Μελίνα Μερκούρη»

Ερασιτέχνης Ολυμπιακός

i

Ερασιτέχνης Ολυμπιακός/ printscreen

Ο Ολυμπιακός καλεί τους προσαχθέντες σε ανοιχτή συνάντηση στο «Μελίνα Μερκούρη»

Sportal newsroom 15:14 - 12.12.2023

Μετά από δεκάδες αιτήματα των προσαχθέντων και των συγγενών τους για την αντιμετώπιση που είχαν από τις αστυνομικές αρχές το βράδυ της Πέμπτης (07/12) στα επεισόδια του Ρέντη, ο Ολυμπιακός ΣΦΠ καλεί σε ανοιχτή συνάντηση τον κόσμο για να συζητηθεί ο συντονισμός των περαιτέρω νομικών ενεργειών.

Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός μέσω ενημέρωσης κάλεσε τους φιλάθλους της ομάδας σε ανοιχτή συνάντηση την Τετάρτη (13/12) για να συζητηθεί ο συντονισμός των νομικών ενεργειών για την αποκατάσταση των σωματικών και ηθικών βλαβών των οπαδών των «ερυθρολεύκων». 

Πολλοί οπαδοί της ομάδας κατέθεσαν αίτημα για να γίνουν περαιτέρω κινήσεις μαζικά, μετά την αντιμετώπιση που είχαν από την αστυνομία. Πρόκειται ουσιαστικά για αθώους πολίτες που ήρθαν μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, ταλαιπωρία και βάναυση συμπεριφορά από τις αστυνομικές αρχές, δίχως να εμπλέκονται στα επεισόδια και πολύ περισσότερο στον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από εκτόξευση ναυτικής φωτοβολίδας.

Άλλωστε ο υπαίτιος συνελήφθη λίγα 24ωρα αργότερα και θα οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου. Αποδείχθηκε δε, πως η ταλαιπωρία όλων αυτών των ανθρώπων ήταν αναίτια, όπως υποστηρίζει ο Ολυμπιακός ΣΦΠ στις τοποθετήσεις του τις τελευταίες μέρες. 

Αναλυτικά η ενημέρωση

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π, ανταποκρινόμενος σε δεκάδες αιτήματα φιλάθλων και συμμεριζόμενος την δίκαιη αγανάκτηση των προσαχθέντων και των συγγενών τους, για την κατάφωρη παραβίαση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων και την τεράστια ηθική, ψυχική και σωματική ταλαιπωρία που αδικαιολόγητα υπέστησαν από τις πρωτοφανείς αστυνομικές πρακτικές, προσκαλεί σε ανοιχτή συνάντηση την Τετάρτη 13/12/2023, ώρα 19:30, στο κλειστό γυμναστήριο «Μ. Μερκούρη». Η παρουσία των προσαχθέντων και των νομικών τους συμβούλων είναι σημαντική, διότι θα συζητηθεί ο συντονισμός των περαιτέρω νομικών ενεργειών για την αποκατάσταση των σωματικών και ηθικών βλαβών των φιλάθλων».