Σπουδαίο φιλικό με τις ΗΠΑ η Εθνική πόλο γυναικών
i

© Intime

Σπουδαίο φιλικό με τις ΗΠΑ η Εθνική πόλο γυναικών

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών θα δώσει σπουδαίο φιλικό με τις ΗΠΑ.

Ολοκληρώνεται η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα. Η «γαλανόλευκη», που προέρχεται από την κατάκτηση του χάλκινο μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν και το Ολυμπιακό εισιτήριο, θα δώσει σπουδαίο φιλικό με τις ΗΠΑ.

Ο αγώνας θα γίνει την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 19:30 στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Οι δυο εθνικές ομάδες κάνουν κοινή προετοιμασία τις τελευταίες ημέρες που θα ολοκληρωθεί με την φιλική αναμέτρηση.

Η ομάδα των ΗΠΑ που επίσης προετοιμάζεται για τη συμμετοχή στη Ντόχα, είναι η απόλυτα κυρίαρχος στα παγκόσμια πρωταθλήματα, έχοντας κατακτήσει επτά χρυσά μετάλλια στις 16 διοργανώσεις που έχουν προηγηθεί. Ακόμα έχει ένα ασημένιο και δυο χάλκινα μετάλλια. Η Ελλάδα έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2011 στη Σαγκάη (9-8 στον τελικό την Κίνα).

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών θα αναχωρήσει για τη Ντόχα το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου. Η «γαλανόλευκη» έχει κληρωθεί στον δεύτερο όμιλο του παγκόσμιου πρωταθλήματος μαζί με την Ισπανία, την Κίνα και τη Γαλλία.

Το πρόγραμμα της Ελλάδας στον όμιλο

4 Φεβρουαρίου Ελλάδα-Γαλλία

6 Φεβρουαρίου Ισπανία-Ελλάδα

8 Φεβρουαρίου Ελλάδα-Κίνα

«Είναι μία ιστορική στιγμή. Δώσαμε και την ψυχή μας. Ξορκίσαμε 16 χρόνια. Είναι μία μεγάλη υπόθεση και μεγάλη ευθύνη που σηκώσαμε εμείς. Η απάντηση είναι όλη δική τους (σ.σ των αθλητριών). Συνεχίζουμε γιατί αυτή η ομάδα θα κάνει σπουδαία πράγματα, τώρα που έφυγε αυτό το άγχος. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου. Είναι αυτά που έχω μέσα στην ψυχή μου. Για εμένα οι αθλητές μου είναι η ζωή μου. Ήμουν στο ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας και τώρα με αξιώνει ο θεός να πάω στους Ολυμπιακούς αγώνες», σημείωσε συγκινημένη η Αλεξία Καμμένου μετά την πρόκριση της Εθνικής πόλο γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες.