Πρεμιέρα με ήττα για τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Euro Cup
i

© Intime

Πρεμιέρα με ήττα για τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Euro Cup

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:50 - 07.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:50 - 07.10.2023

Ο Απόλλων Σμύρνης ηττήθηκε με 12-11 από τη Σαβόνα στο Σεράφειο κολυμβητήριο στην πρεμιέρα των ομίλων του Euro Cup.

Πρεμιέρα με ήττα για τον Απόλλωνα Σμύρνης στους ομίλους του Euro Cup. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη «λύγισε» (12-11) στην έδρα της από τη Σαβόνα στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου της διοργάνωσης.

Το ματς ήταν ντέρμπι. Ο Απόλλων έδειξε ότι είναι μία υπολογίσιμη δύναμη πλέον στο ευρωπαϊκό στερέωμα μετά την κατάκτηση του Challenger Cup την περασμένη σεζόν στους διπλούς τελικούς με αντίπαλο την Τεράσα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 5-3 δυο λεπτά πριν το τέλος του δεύτερου. Ωστόσο, η ιταλική ομάδα έφερε το ματς στα ίσα στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Ο Απόλλων βρέθηκε να κυνηγάει στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Ο αειθαλής (39 ετών) Πιέτρο Φιλιόλι με γκολ στον παραπάνω, έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων (11-9) στη Σαβόνα. Ο Τρούλος στον παίκτη παραπάνω έδωσε και πάλι ελπίδες στον Απόλλωνα.

Όμως, η τεράστια αξία του Φιλιόλι φάνηκε σε κρίσιμο σημείο, όπου με σουτ από την περιφέρεια έφερε τη Σαβόνα στο συν δύο (12-10), στο 1:37 πριν από τέλος. Ο Χονδροκούκης με γκολ στον παραπάνω μείωσε σε 12-11 (00:45), όμως το σουτ από τον Μπογκτάνοβιτς οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, κόπηκε στο διπλό μπλοκ των παικτών της Σαβόνα.

Το ντέρμπι που μας έκανε σοφότερους: Τα 6 συμπεράσματα από το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ
EUROLEAGUE

15:30 - 07.10.2023

Το ντέρμπι που μας έκανε σοφότερους: Τα 6 συμπεράσματα από το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ

Οι άρτιοι υπολογισμοί του Ουόκαπ, η σταθερά του Μιλουτίνοφ, μαζί με τις επιδόσεις του Πίτερς κάνουν τον Ολυμπιακό να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός, προσπαθεί να βρει τη λύση μιας εξίσωσης με αρκετούς αγνώστους και η «μονομαχία» των δύο αν και μόλις έχει ξεκινήσει, αλλά θα συνεχιστεί μέχρι... τελικής πτώσης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΣΑΒΟΝΑ 11-12

Οκτάλεπτα: 2-3, 3-1, 2-3, 4-5

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος 2, Δίπλαρος 1, Σουσιασβίλι 2 , Χονδροκούκης 3, Γωνιωτάκης , Γαρδίκας, Τόττης 1, Σολανάκης, Καβουσανός

ΣΑΒΟΝΑ (Αλμπέρτο Αντζελίνι): Νικόζια,´ Ρόκι, Πατσαλίεφ 3, Φιλιόλι 2, Βάβιτς 2, Ρίτσο, Ουρμπινάτι, Μπρούνι 4, Μπραγκαντίνι, Γκουίντι, Έρντελι 1, Ντα Ρολντ.