Europe Youth Λουτρακίου: Πολωνία και Ρουμανία μοιράστηκαν τα χρυσά μετάλλια στα ατομικά αγωνίσματα
i

© Γραφείο τύπου ΕΦΟΕΠΑ

Europe Youth Λουτρακίου: Πολωνία και Ρουμανία μοιράστηκαν τα χρυσά μετάλλια στα ατομικά αγωνίσματα

Sportal newsroom 22:55 - 07.04.2024

Η Πολωνία και η Ρουμανία ξεχώρισαν στο Europe Youth του Λουτρακίου

Με την Πολωνία και τη Ρουμανία να κατακτούν από τρία χρυσά μετάλλια στα ατομικά αγωνίσματα έκλεισε το απόγευμα της Κυριακής 07//04 στο Sport Camp του Λουτρακίου το 2ο πανευρωπαϊκής εμβέλειας τουρνουά μικρών ηλικιών της Ελλάδας, το 3ο της σειράς Europe Youth για το 2024. Ένα ακόμα σπουδαίο event, που πέτυχε οργανωτικά, είχε σημαντική ανταπόκριση από τις ξένες χώρες, ενθουσίασε με το υψηλό επίπεδο των αθλητών και τελικά πέρασε στην ιστορία με συνολικά πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από το αντίστοιχο του 2023 όταν είχε γίνει και πάλι στο Λουτράκι. Συγκέντρωσε 68 παιδιά από 8 χώρες, είχε αθλητές, που μετράνε και στην παγκόσμια σκηνή και άλλους που έγιναν κομμάτι του συναγωνισμού και φυσικά είχε και την Ελλάδα να μετράει δυνάμεις με 31 συμμετοχές και σε αρκετές περιπτώσεις να δείχνει τις δικές της υπολογίσιμες ικανότητες.

Τα τρόπαια στο απλό κατέκτησαν ο Kacper PERKOWSKI και η Katarzyna RAJKOWSKA από την Πολωνία στις ηλικιακές κατηγορίες Under 15, ο Alexandru POP και η Maya Roberta MADAR από τη Ρουμανία στις κατηγορίες Under 13. Από ένα χρυσό μετάλλιο είχαν οι δύο χώρες στο διπλό μικτό. Στην Under 15 αναδείχτηκαν νικητές οι Πολωνοί Kacper PERKOWSKI / Maja LAKOMA και στην Under 13 οι Ρουμάνοι Alexandru POP / Kariss Yasmin SERBAN. Μαζί με το ομαδικό στους παίδες και τους παμπαίδες ο PERKOWSKI και ο POP κατέκτησαν από τρία χρυσά μετάλλια.

Παπαγεωργίου: «Θέλουμε να καθιερωθεί το τουρνουά»

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Κώστας Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στην επιτυχία του 2ου ελληνικού όπεν και προανήγγειλε ότι η χώρα θα ζητήσει να οργανώσει τουρνουά των Europe Youth Series και την επόμενη σεζόν.

«Φέτος το τουρνουά πήγε πολύ καλύτερα από πέρσι και αυτό που εισέπραξα είναι ότι έμειναν όλοι ευχαριστημένοι. Τον περασμένο Οκτώβριο είχαμε πει ότι θα πηγαίνουμε χρόνο με το χρόνο ώστε και οι Ευρωπαίοι να μας μάθουν και εμείς να μάθουμε από τη διοργάνωση. Έτσι ακριβώς έγινε τώρα. Οι συμμετοχές ήταν περισσότερες, εμείς ήμασταν πιο έτοιμοι στην οργάνωση και το event κύλησε πιο σωστά. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε και στο μέλλον και ο στόχος μας είναι να καθιερωθεί αυτό το τουρνουά τέτοια εποχή. Δεν έχουμε αναφέρει ακόμα κάτι προς την ETTU, άλλωστε δεν έχει ανοίξει την πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις χώρες, αλλά σίγουρα θα διεκδικήσουμε ν’ αναλάβουμε πάλι το Europe Youth Tournament», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ.

Οι δύο πρώτοι Πολωνοί ο Kacper PERKOWSKI και ο Jan MRUGALA έφτασαν στον τελικό της κατηγορίας αγοριών Under 15. Δύο αθλητές επίσης, που γνωρίζονται άριστα μεταξύ τους Το 1ο φαβορί απέδωσε καλύτερα από τον MRUGALA (No 8), είχε καλή τακτική και πανηγύρισε τη νίκη με 3-0 σετ (11-9, 12-10, 11-6). Στην 3η θέση έφτασαν ο Άγγλος Kacper PIWOWAR και ο Πολωνός Mateusz GAWLAS.

Στον τελικό των κοριτσιών Under 15 αναμετρήθηκαν τα δύο πρώτα φαβορί. Η Katarzyna RAJKOWSKA από την Πολωνία προχώρησε από την κορυφή του ταμπλό και κατέκτησε την 1η θέση νικώντας τη Ρουμάνα Andreea BAIASU με 3-0 σετ (11-5, 11-6, 11-9, Το κομπίνα-λάστιχο («δοντάκι») στο forehand τής έδινε το πλεονέκτημα και η BAIASU δεν είχε τις λύσεις. Στον ημιτελικό η RAJKOWSKΑ ήταν 2-0 πίσω κόντρα στη Maja VANJO από τη Σέρβα και επικράτησε με 3-2. Η Maja LAKOMA από την Πολωνία πήρε επίσης το χάλκινο μετάλλιο.

Στα αγόρια Under 13 το φινάλε ήταν συναρπαστικό. Ο Ρουμάνος Alexandru POP (νούμερο 1 της κατηγορίας) από 0-2 πίσω ισοφάρισε τα σετ και στο καθοριστικό 5ο προηγήθηκε 9-6. Ο Πολωνός Hubert KWIECINSKI (Νο 4) έφερε αμέσως το ματς στα ίσια (9-9) και αργότερα απέκτησε και ματς μπολ. Τα συναισθήματα των αθλητών άλλαζαν συνεχώς και στο τέλος ο Ρουμάνος έφτασε στην απόλυτη ανατροπή με 3-2 σετ (9-11, 8-11, 11-4, 11-4, 16-14). Ο Ρουμάνος David TORO και ο Κροάτης Nikola JURIC πέρασαν στον λαιμό τους το χάλκινο μετάλλιο.

Στα κορίτσια Under 13 η Maya Roberta MADAR, 3ο φαβορί της κατηγορίας, έχασε το 1ο σετ από Lena PUZIO από την Πολωνία (Νο 10). Μετά όμως, η Ρουμάνα είχε την τελευταία λέξη σε όλα τα κρίσιμα σημεία και έφτασε στη νίκη με 3-1 σετ (8-11, 12-10, 11-5, 14-12). Στα ημιτελικά η MADAR είχε γυρίσει την κατάσταση από 2-1 πίσω απέναντι σε μία άλλη Πολωνή, τη Lucja KOBOSZ (Νο 1). Η KOBOSZ και η Julia ZALEWSKA, επίσης από την Πολωνία πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Οι τελικοί στο μικτό διπλό

Στο διπλό μικτό η εικόνα των φιναλίστ θύμισε το ομαδικό. Συνολικά τρία ζευγάρια από την Πολωνία βρέθηκαν στους τελικούς και ένα από τη Ρουμανία. Στο τέλος οι δύο χώρες είχαν από μία 1η θέση.

Στην Under 15 αναδείχτηκαν νικητές οι Πολωνοί Kacper PERKOWSKI / Maja LAKOMA, που ήταν νούμερο 1 στα seeding. Στον τελικό ξεπέρασαν τους συμπατριώτες τους Jan MRUGALA / Katarzyna RAJKOWSKΑ (Νο 2) με 3-1 σετ (14-12, 12-10, 5-11, 11-4). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Deni VALΕ/Maja VANJO από την Κροατία και τη Σερβία αντίστοιχα και ένα ακόμα πολωνικό δίδυμο, οι Mateusz GAWLAS / Natasza RUDOLF.

Στην Under 13 κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο οι Ρουμάνοι Alexandru POP / Kariss Yasmin SERBAN, νούμερο 2 στα seeding. Στον τελικό νίκησαν με 3-1 σετ τους Πολωνούς Hubert KWIECINSKI / Lucja KOBOSZ, νούμερο 3 του αγωνίσματος (11-4, 10-12, 11-5, 12-10). Στην 3η θέση έφτασαν οι David TORO / Maya Roberta MADAR από τη Ρουμανία και οι Mihai IORDAN / Maria Alexandra STOIAN επίσης από τη Ρουμανία.

Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο γενικός διευθυντής του Sport Camp Νίκος ΚΕΡΑΣΟΒΙΤΗΣ, ο αθλητικός διευθυντής του Sport Camp Μιχάλης ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ και η διευθύντρια των αγώνων Μαρία ΜΙΤΑΚΙΔΟΥ, η οποία με πολύ κόπο συντόνιζε οργανωτικά επί έξι μέρες την όλη προσπάθεια στο Λουτράκι. Επιδιαιτήτρια του τουρνουά ήταν η Μαρία ΤΣΙΠΟΥ και βοηθός επιδιαιτητή η Ιωάννα ΖΤΑΛΙΟΥ.

Tags: