Το πάλεψε ο Μέρλος

Αντώνης Μέρλος

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Το πάλεψε ο Μέρλος

Sportal newsroom 20:09 - 03.03.2023

Ο Αντώνης Μέρλος δεν προκρίθηκε στον τελικό του ύψος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Ο Αντώνης Μέρλος έμεινε εκτός τελικού στο ύψος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ο Έλληνας άλτης του ΠΑΟΚ πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 2,08 μέτρα και στη συνέχεια με την πρώτη τα 2,14 μέτρα.

Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 2,19 μέτρα. Έτσι, έμεινε εκτός τελικού και στη 13η θέση στην κατάταξη. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν ο Μέρλος είχε περάσει τα 2,19 θα είχε εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικού. Θυμίζουμε ότι το όριο πρόκρισης ήταν στα 2,26 μέτρα αλλά ο προκριματικός αγώνας δεν έφτασε αυτό το ύψος.

Ο Ολλανδός Ντάουι Άμελς, ο Βέλγος Τόμας Καρμόι, ο Πολωνός Νόρμπερτ Κομπιέλσκι και ο Ουκρανός Αντρίι Προτσένκο πέρασαν με την πρώτη τα 2,19 μέτρα. Ο τελικός του ύψους διεξαχθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου.

«Δεν είμαι 100% ευχαριστημένος. Θα ήθελα να περάσω στον τελικό, όπως όλοι. Δεν πέρασα. Έκανα τεχνικά εύκολα λάθη. Δεν ήταν κάποια μικρολεπτομέρεια. Μπορούσα να πάω στον τελικό εύκολα. Δεν είναι ότι ξέφυγε στο 2,26μ. Πέρασαν με 2,19μ. και με την τρίτη προσπάθεια. Τώρα προχωράω για τον ανοιχτό. Σίγουρα θέλω θα πάω Μπρούνο Τζάουλι. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μακάρι να πάω. Να είμαστε υγιείς βασικά», είπε ο Αντώνης Μέρλος στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

Τα αποτελέσματα του προκριματικού του ύψους / © printscreen european athletics