Νικητές στον Ημιμαραθώνιο Σταμούλης και Μαρινάκου
i

© Intime

Νικητές στον Ημιμαραθώνιο Σταμούλης και Μαρινάκου

Sportal newsroom 17:31 - 10.03.2024

Ο Νίκος Σταμούλης στους άνδρες και η Αναστασία Μαρινάκου στις γυναίκες ήταν οι νικητές στον 12ο διεθνή Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Με συμμετοχή περισσότερων από 21.000 δρομέων διεξήχθη ο 12ος διεθνής Ημιμαραθώνιος της Αθήνας που ήταν αφιερωμένος στον Μίκη Θεοδωράκη. Μεγάλοι νικητές ήταν ο Νίκος Σταμούλης στους άνδρες και η Αναστασία Μαρινάκου στις γυναίκες με τις καλύτερες επιδόσεις που έχουν σημειωθεί ποτέ στο Πρωτάθλημα σε μια ολοκαίνουργια διαδρομή που άρεσε πολύ σε όσους και όσες συμμετείχαν.

Ο Νίκος Σταμούλης του ΓΑΣ Αγρινίου τερμάτισε σε 1:05.50. Τον ακολούθησε ο νικητής του Μαραθωνίου, Παναγιώτης Καραΐσκος του Ηρακλή με 1:06.38, ενώ ο Κώστας Σταμούλης ήταν τρίτος στον αγώνα με 1:06.50 και ο Χαράλαμπος Πιτσώλης του ΓΑΣ Ιλισός τρίτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με χρόνο 1:07.49.

«Είναι η πρώτη μου νίκη σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ήταν ένας ωραίος αγώνας με έντονο συναγωνισμό. Φύγαμε λίγο γρήγορα στην αρχή, ωστόσο η κούρσα πήγε καλά. Είχε κόσμο στη νέα διαδρομή, που ήταν πολύ όμορφη και αρκετά βατή. Στόχος μου στον ανοιχτό είναι να πετύχω καλούς χρόνους στα 10.000μ.» είπε ο Νίκος Σταμούλης.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Καραΐσκος, γνωστός μαραθωνοδρόμος και επί πέντε συνεχόμενα έτη νικητής στον Ημιμαραθώνιο δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έκανα ατομικό ρεκόρ. Πήγε πολύ γρήγορα η κούρσα. Είναι απίστευτος ο Νίκος Σταμούλης, πολύ δυνατός δρομέας. Το μέλλον τού ανήκει. Σε λίγες εβδομάδες συμμετέχω σε Μαραθώνιο και είναι ο στόχος μου να κάνω μία καλή επίδοση».

Ο Κώστας Σταμούλης, αθλητής του Μπάμπη Ποσονίδη από το Αγρίνιο, τρίτος στην κατάταξη στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας κάνοντας μία πολύ δυνατή προσπάθεια, τόνισε: «Ήταν μία πολύ γρήγορη κούρσα και είμαι χαρούμενος που κέρδισε ο αδελφός μου Νίκος. Πέρασα ιώσεις που με έβγαλαν από το προπονητικό μου πρόγραμμα, αλλά τώρα είμαι καλά και ετοιμάζομαι για τα 10.000 μέτρα τον Απρίλιο και για το 5άρι στο Πανελλήνιο Ανοιχτό. Αν πάνε καλά οι κούρσες στο 10άρι και σε πιθανή συμμετοχή μου σε διεθνές μίτιγκ, μπορεί να πετύχω και πρόκριση στον Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα είναι μεγάλη υπόθεση η συμμετοχή μου».

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα

Στις γυναίκες επικράτησε το φαβορί, η Αναστασία Μαρινάκου του Παναθηναϊκού με χρόνο 1:16.52. Την ακολούθησαν η νικήτρια του Μαραθωνίου, Γκλόρια Πριβιλέτζιο του ΓΣ Γλυφάδας με 1:17.37 και η Παναγιώτα Βλαχάκη του ΓΑΣ Ιλισός με 1:17.45.

«Είμαι πολύ χαρούμενη για τη σημερινή μου νίκη, στην πρώτη μου συμμετοχή στη διοργάνωση. Επέλεξα να πάω συντηρητικά στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και ανεβάσω στα τελευταία τρία χιλιόμετρα. Την Τρίτη φεύγω για κοντά 40 ημέρες στη Νότια. Αφρική προκειμένου να κάνω το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας μου για τον ανοιχτό. Ο στόχος παραμένει μια γρήγορη κούρσα στα 5.000 μ., ωστόσο στη σκέψη μου υπάρχουν και τα 10.000 μέτρα. Μεγάλο στόχος να αγωνιστώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης» δήλωσε η Αναστασία Μαρινάκου.

Η Γκλόρια Πριβελέτζιο, που έκανε μία δυνατή κούρσα και κατέκτησε τη δεύτερη θέση είπε μετά τον αγώνα της: «Πολύ γρήγορη κούρσα που με οδήγησε να κάνω μία πολύ καλή επίδοση, που δεν την περίμενα και χαίρομαι πολύ. Είμαι σε καλή φάση και η προπόνηση μου συνεχίζεται ενόψει του Μαραθωνίου του Ρότερνταμ που είναι ο επόμενος στόχος μου».

Η αθλήτρια του Γιώργου Ζώρζου, Παναγιώτα Βλαχάκη ήταν πολύ χαρούμενη που ανέβηκε στο βάθρο σε μία ακόμη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος: «Έκανα χρόνο απίστευτο που δεν τον περίμενε ούτε ο προπονητής μου, χάρη στον πολύ γρήγορο ρυθμό που έδωσαν τα κορίτσια, που είναι σούπερ αθλήτριες. Είμαι πολύ χαρούμενη που πήρα την τρίτη θέση και κατάφερα να αντέξω το φρενήρη ρυθμό που έδωσαν τα κορίτσια. Ξεκίνησε το 2024 πολύ καλά και γρήγορα».

Tags: