Η Εθνική πόλο γυναικών κυριάρχησε κόντρα στο Καζακστάν και προκρίθηκε στην οκτάδα
i

© Intime

Η Εθνική πόλο γυναικών κυριάρχησε κόντρα στο Καζακστάν και προκρίθηκε στην οκτάδα

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:08 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:57 - 10.02.2024

Η Εθνική πόλο γυναικών επικράτησε 24-5 του Καζακστάν και προκρίθηκε στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών έκανε το καθήκον της κόντρα στο Καζακστάν. Η «γαλανόλευκη» νίκησε 24-5 και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία στον δρόμο προς την τετράδα και τα μετάλλια. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που ξυπνάει πολλές μνήμες αφού οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στον μικρό τελικό του πρόσφατου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Ελλάδα είχε νικήσει 7-6 και πήρε το χάλκινο μετάλλιο αλλά και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Αλεξία Καμμένου να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής και να δοκιμάσει σχήματα εν όψει της συνέχειας της διοργάνωσης.

Η τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα της Αλεξίας Καμμένου έκανε πολύ καλό ξεκίνημα στο ματς και προηγήθηκε με 3-0 με την Ξενάκη. Η Μίρσινα μείωσε στα δύο τέρματα για το Καζακστάν όπως και η Νοβίκοβα που διαμόρφωσε το 4-2. Σε εκείνο το σημείο η Ελλάδα πάτησε γκάζι και έφτασε στο 8-2 της πρώτης περιόδου με τη Βασιλική Πλευρίτου.

Η «γαλανόλευκη» είχε πατήσει για τα καλά το γκάζι. Η Ελλάδα έφτασε στο 11-2 με την Ελληνιάδη, 2:11 πριν το τέλος του ημιχρόνου. Η Ασημάκη διαμόρφωσε το 2-12 της δεύτερης περιόδου.

Η Τσόι πέτυχε γκολ για το Καζακστάν μετά από σχεδόν 10 λεπτά. Η Ελλάδα πάτησε ξανά γκάζι για το 15-3 της Ελευθεριάδου. Το ματς είχε κριθεί και η συνέχειά του ήταν μία τυπική διαδικασία. Η Εθνική πόλο γυναικών πήρε μία πολύ άνετη νίκη.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ – ΕΛΛΑΔΑ 5-24

Οκτάλεπτα: 2-8, 0-4, 1-5, 2-7.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (Μαρίνα Πέρτσεβα): Κολεσνιτσένκο, Ποτσίνοκ, Γκλούκοβα, Κάπλουν 1, Ραχμάνοβα, Νοβίκοβα 1, Ρούντνεβα, Χριτάνκοβα, Μίρσινα 1, Τσόι 1, Μαρτινένκο, Ντρουζίνινα, Βορόντσοβα 1.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Ξενάκη 3, Ασημάκη 3, Νίνου 4, Βασιλική Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη 2, Τριχά 2.