Στη Βουλιαγμένη η τελική φάση του Κυπέλλου ανδρών και γυναικών

Ολυμπιακός πόλο ανδρών

i

© Intime

Στη Βουλιαγμένη η τελική φάση του Κυπέλλου ανδρών και γυναικών

Ο Λαιμός της Βουλιαγμένης θα φιλοξενήσει την τελική φάση του Κυπέλλου πόλο ανδρών και γυναικών.

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα διεξαχθούν το Final 8 και το Final 4 του Κυπέλλου πόλο ανδρών και γυναικών αντίστοιχα. Όπως ανακοίνωσε η ΚΟΕ, ο Λαιμός της Βουλιαγμένης θα φιλοξενήσει τις δύο διοργανώσεις.

Κάτοχος του τροπαίου είναι ο Ολυμπιακός και στους άνδρες και στις γυναίκες. Η περσινή διοργάνωση είχε γίνει τον Φεβρουάριο στην Πάτρα.

«Μετά από τρία χρόνια θα διεξαχθεί και πάλι στις εγκαταστάσεις του ΝΟ Βουλιαγμένης στο Λαιμό το Final -8 Ανδρών και το Final -4 των Γυναικών στο Stoiximan Κύπελλο Ελλάδας.

Η μεγάλη γιορτή της Υδατοσφαίρισης θα διεξαχθεί το διάστημα 9-11 Μαϊου 2024.

Στις 24 Απριλίου (και ώρα 13:00), και αφού έχουν ολοκληρωθεί τα play in στο πρωτάθλημα Ανδρών, θα διεξαχθεί στα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας η κλήρωση των δυο διοργανώσεων, παρουσία εκπροσώπων των ομάδων και των ΜΜΕ. Στο Final -8 των Ανδρών θα συμμετάσχουν οι οκτώ ομάδες που κατέλαβαν τις αντίστοιχες πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας και στο Final -4 των Γυναικών οι τέσσερις ομάδες επίσης που κατέλαβαν τις αντίστοιχες πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.

Στις 9/5 θα διεξαχθούν οι τέσσερις προημιτελικές συναντήσεις για το Final -8 του Stoiximan Κυπέλλου Ανδρών. Στις 10/5 θα γίνουν οι δυο ημιτελικοί Ανδρών και οι δυο ημιτελικοί Γυναικών και στις 11/5 οι δυο τελικοί.

Αναφορικά με τους άνδρες, το 2021 ήταν που συμμετείχαν οκτώ ομάδες (F8). Στον τελικό στη Βουλιαγμένη, ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ 20-4. Το 2022 στη Λάρισα, ο Ολυμπιακός επικράτησε 9-8 του ΝΟ Βουλιαγμένης στον τελικό ενώ το 2023 στην Πάτρα στον 45ο τελικό οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τις 24 κατακτήσεις επικρατώντας 14-4 του Παναθηναϊκού.

Το 2018, ξεκινά η ιστορία του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης Γυναικών, με την διοργάνωση της Βουλιαγμένης να είναι η 7η στη σειρά. Στη Πάτρα το 2023 ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον 5ο τίτλο του (4ο στη συνέχεια) νικώντας 11-6 τον ΝΟ Βουλιαγμένης», αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΟΕ.