Στη Χαλκίδα το Final 4 του Κυπέλλου ανδρών
i

© Intime

Στη Χαλκίδα το Final 4 του Κυπέλλου ανδρών

Η Χαλκίδα θα φιλοξενήσει το Final 4 του Κυπέλλου χάντμπολ ανδρών, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης.

Στη Χαλκίδα θα φιλοξενηθεί το Final 4 του Κυπέλλου χάντμπολ ανδρών, όπως ανακοίνωσε η ΟΧΕ. Είναι η πρώτη φορά που η Χαλκίδα θα φιλοξενήσει την τελική φάση της διοργάνωσης. Το 2022 είχε διεξαχθεί στο κλειστό της Κανήθου το Final 4 του Κυπέλλου χάντμπολ γυναικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαλκίδα αποτελεί μία από τις έδρες που χρησιμοποιούν οι Εθνικές ομάδες χάντμπολ. Στο κλειστό της Κανήθου η ΑΕΚ κατέκτησε το EHF European League το 2021 απέναντι στην σουηδική Ίσταντς στον διπλό τελικό της διοργάνωσης. Εκείνη τη χρονιά, η Ένωση έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκό. Στο Final 4 του Κυπέλλου έχουν προκριθεί ο Δούκας, ο ΠΑΟΚ, ο Πανελλήνιος και η Δράμα. Οι αγώνες θα γίνουν 6 και 7 Απριλίου. Η διοργάνωση δεν έχει φαβορί, αφού ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, που μονοπωλούν τους τίτλους τα τελευταία χρόνια, δεν προκρίθηκαν.

«Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 20ου Final Four του Κυπέλλου Ανδρών Λουξ στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου Χαλκίδας «Τάσος Καμπούρης» το διήμερο 6-7 Απριλίου 2024.

Είναι η πρώτη φορά στα 41 χρόνια του θεσμού που η Χαλκίδα θα φιλοξενήσει το Final Four του Κυπέλλου Ανδρών, ενώ είναι συνολικά η 23η πόλη που αναλαμβάνει τελικό ή τελική φάση της διοργάνωσης. Το 2022 στο ίδιο γήπεδο διεξήχθη το 18ο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η Χαλκίδα αποτέλεσε με απόλυτη επιτυχία σε 5 αγώνες (4 νίκες- 1 ήττα) την έδρα της Εθνικής Ανδρών το 2022 και το 2023 με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να φτάνει έως τα μπαράζ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023, αλλά και στην πρόκριση στα τελικά του EURO 2024.

Το πρόγραμμα του 20ου Final Four

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

16:00 1ος ημιτελικός

ΑΣΕ Δούκα- ΠΑΟΚ

19:00 2ος ημιτελικός

Πανελλήνιος ΓΣ- Bianco Monte Δράμα

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

17:00 Τελικός

*Αν χρειαστεί οι ώρες μπορεί να τροποποιηθούν για τηλεοπτικούς λόγους», αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΧΕ.