Εντυπωσιακός ο Πετρούνιας - Προκρίθηκε με την καλύτερη βαθμολογία στον τελικό του Σομπατέλι
i

© Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία

Εντυπωσιακός ο Πετρούνιας - Προκρίθηκε με την καλύτερη βαθμολογία στον τελικό του Σομπατέλι

Sportal newsroom 22:47 - 08.09.2023

Ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε στον τελικό των κρίκων στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ του Σομπατέλι στην Ουγγαρία.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν ο... γνωστός Λευτέρης Πετρούνιας στα προκριματικά των κρίκων στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ του Σομπατέλι. Ο Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος σε Ρίο και Τόκιο δείχνει να είναι σε εντυπωσιακή κατάσταση και να αφήνει οριστικά πίσω τα προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν στο παρελθόν.

Στο πρώτο σκέλος των προκριματικών της διοργάνωσης, ο 32χρονος πρωταθλητής πρώτευσε στους κρίκους συγκεντρώνοντας 15,300 βαθμούς. Θυμίζουμε ότι για τον Λευτέρη Πετρούνια ακολουθεί το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας, στο οποίο θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο που θα του χαρίσει την απευθείας Ολυμπιακή πρόκριση.

Βεβαίως, ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει στόχο μία ακόμη πρωτιά. Ο τελικός των κρίκων στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ του Σομπατέλι θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου.

Θυμίζουμε ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο στον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε χάσει μεγάλο μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμού και ήθελε μόνο την πρωτιά σε συνδυασμό με μία καλή βαθμολογία για να πετύχει τον στόχο του.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς αγώνες με την καλύτερη βαθμολογία. Ο Λευτέρης Πετρούνιας κρέμασε στον λαιμό του το χάλκινο μετάλλιο.

Η μεγάλη επανεκκίνηση της Εθνικής ομάδας, με τον Σπανούλη στο πρώτο πλάνο της «γαλανόλευκης»
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

15:08 - 08.09.2023

Η μεγάλη επανεκκίνηση της Εθνικής ομάδας, με τον Σπανούλη στο πρώτο πλάνο της «γαλανόλευκης»

Ο Δημήτρης Ιτούδης ξεκίνησε ήδη τις συζητήσεις με την ΕΟΚ και το μέλλον του στην Εθνική ομάδα μπάσκετ μοιάζει περισσότερο με... παρελθόν. Θέλει βέβαια να φύγει με προϋποθέσεις που θα επηρεάσει (και) ο ίδιος, ενώ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, περιμένει την ώρα και τη στιγμή που την ομάδα θα αναλάβει ο Βασίλης Σπανούλης.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν επεισοδιακοί έτσι κι αλλιώς, λόγω του κορωνοϊού. Αντί να πάμε πολύ νωρίς στο Ολυμπιακό Χωριό για να συνέλθουμε από το μακρύ ταξίδι, πήγαμε βάσει πρωτοκόλλου μόλις 4 ημέρες πριν από τους προκριματικούς αγώνες. Μία ημέρα πριν από τον προκριματικό αγώνα, άκουσα ένα «κρακ» στο χέρι μου και σε αυτό οφείλεται η επέμβαση που έκανα πριν από λίγο καιρό. Υπό τέτοιες συνθήκες έκανα δέκα ημέρες διπλές προπονήσεις. Λυπήθηκα πολύ που δεν πήρα το χρυσό μετάλλιο, αλλά και ανακουφίστηκα, καθώς λυτρώθηκα από όλο αυτό», είπε πει ο Λευτέρης Πετρούνιας για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.