Τρίτος θα αγωνιστεί στον τελικό των κρίκων ο Πετρούνιας

Λευτέρης Πετρούνιας

i

© Intime

Τρίτος θα αγωνιστεί στον τελικό των κρίκων ο Πετρούνιας

Sportal newsroom 15:54 - 01.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:54 - 01.10.2023

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα αγωνιστεί τρίτος κατά σειρά στον τελικό των κρίκων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας.

Έτοιμος για ακόμη ένα παγκόσμιο βάθρο δείχνει ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο πρωταθλητής των κρίκων έλαβε 14,900 βαθμούς στον προκριματικό και προκρίθηκε με την δεύτερη καλύτερη βαθμολογία. Ο Κινέζος χρυσός Ολυμπιονίκης Γιανγκ Λιου κατέλαβε την πρώτη θέση με 15,200 βαθμούς.

Ο Κινέζος Χάο Γιόου (14,800 β.), Αζέρος Νικίτα Σιμόνοφ (14,666 β.), ο Αυστριακός Βίντσεντς Χεκ (14,600 β.), οι Αρμένιοι Αρτούρ Αβετισιάν (14,433 β.) και Βαχάγκν Νταβτιάν (14,433 β.) και ο Βρετανός Χάρι Χέπγουορθ (14,366 β.) είναι οι υπόλοιποι αθλητές του τελικού. Βάσει κλήρωσης ο Πετρούνιας θα αγωνιστεί τρίτος στον τελικό.

Ο μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος για το απόγευμα (18:00-19:00 ώρα Ελλάδας) 7 Οκτωβρίου. Στόχος του Πετρούνια είναι τόσο το βάθρο αλλά και η εξασφάλιση της Ολυμπιακής πρόκρισης.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ταλαιπωρήθηκε αρκετά πριν δύο χρόνια για να προκριθεί στο Τόκιο αφού είχε χάσει αρκετούς αγώνες λόγω τραυματισμού. Ο Πετρούνιας θα έχει στην πραγματικότητα τέσσερις αντιπάλους στη μάχη για το Ολυμπιακό εισιτήριο και θα κληθεί να υποσκελίσει τον Αζέρο Σιμόνοφ, τον Αυστριακό Χεκ και τους Αρμένιους Αβετισιάν και Νταβτιάν, δεδομένου ότι οι υπόλοιποι φιναλίστ έχουν ήδη εξασφαλίσει την ομαδική Ολυμπιακή πρόκριση με την Κίνα και τη Βρετανία και δεν δικαιούνται να διεκδικήσουν επιπλέον θέσεις.

Αυτή θα είναι η έκτη συνεχόμενη παρουσία του Λευτέρη Πετρούνια σε τελικό παγκόσμιου πρωταθλήματος. Η αρχή είχε γίνει το 2014 στη Νανίνγκ της Κίνας, όπου είχε καταλάβει την 6η θέση, για να ακολουθήσουν τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια το 2015 στη Γλασκόβη, το 2017 στο Μόντρεαλ και το 2018 στην Ντόχα, καθώς και η 4η θέση το 2019 στην Στουτγάρδη. Ο Λευτέρης Πετρούνιας απουσίασε λόγω τραυματισμού από τις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2021 και 2022.

Πετρούνιας: «Η οικογένειά μου έχει εισιτήρια για τον τελικό στο παγκόσμιο, ελπίζω πως θα είμαι εκεί»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας των κρίκων μίλησε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης πριν λίγες ημέρες και δήλωσε έτοιμος για τον προκριματικό αγώνα.

«Έκανα πολύ καλή δουλειά (σ.σ. στην επίσημη προπόνηση), είμαι χαρούμενος και ανυπομονώ», δήλωσε αρχικά ο Ολυμπιονίκης των κρίκων.

Τι είχε πει ο Σπύρος Σούλης για το στέγαστρο του ΟΑΚΑ το 2015 στην εκπομπή του μιλώντας με ειδικούς (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:36 - 01.10.2023

Τι είχε πει ο Σπύρος Σούλης για το στέγαστρο του ΟΑΚΑ το 2015 στην εκπομπή του μιλώντας με ειδικούς (vid)

Ο Σπύρος Σούλης το 2015 στην εκπομπή του «Ζόρικα Επαγγέλματα» είχε μιλήσει με τους ειδικούς που ήταν υπεύθυνοι για τη συντήρηση του στεγάστρου και οι οποίοι τότε είχαν αναφερθεί σε ελλείψεις στο προσωπικό.

Έπειτα, ρωτήθηκε για την οικογένειά του με την Βασιλική Μιλλούση αλλά και για το αν θα βρίσκονται στην αρένα να τον παρακολουθήσουν: «Τα κορίτσια μεγαλώνουν, είμαι ερωτευμένος μαζί τους. Δουλεύουμε αρκετά με την Βασιλική, τώρα είναι υποψήφια και στις εκλογές για Περιφερειακή Σύμβουλος. Ανοίγουμε έναν δεύτερο σύλλογο, είμαστε όλη μέρα με τα παιδιά και τα έχουμε μαζί μας παντού. Είναι μία πολυάσχολη, τρελή ζωή αλλά την αγαπώ.

Έχουν κλείσει εισιτήρια για τον τελικό, ελπίζω να είμαι κι εγώ εκεί. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ αλλιώς θα είναι ένα χαμένο ταξίδι», διευκρίνισε ο Έλληνας αθλητής.