Θρυλικά κορίτσια έτοιμα για ευρωκούπα!

Θρυλικά κορίτσια έτοιμα για ευρωκούπα!

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:04 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:53 - 20.04.2024

Ο Ολυμπιακός, μόνο με Ελληνίδες στη σύνθεσή του, νίκησε 16-12 τη Ματαρό των πέντε ξένων και προκρίθηκε στον τελικό του Final 4 του Champions League πόλο γυναικών. Επτά γκολ σημείωσε η Ελευθεριάδου.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του Champions League πόλο γυναικών. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 16-12 της Ματαρό στον ημιτελικό του Final 4 της Βαρκελώνης και θα διεκδικήσει το τέταρτο τρόπαιό του στη διοργάνωση απέναντι στη Σαμπαντέλ.

Ο τελικός θα γίνει την Κυριακή (21/4) στις 15:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας. Στον ημιτελικό επτά γκολ σημείωσε η Νικόλ Ελευθεριάδου.

Η ομάδα του Πειραιά άνοιξε το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Ελευθεριάδου, 4:22 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Οι τυπικά φιλοξενούμενες είχαν απάντηση με την Ντε Κρατς, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι το προβάδισμα για το 2-1 με τη Βασιλική Πλευρίτου. Η Ντε Κρατς ισοφάρισε και πάλι για τη Ματαρό για το 2-2, που ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.

Με τέρμα της Νογκ η Ματαρό προσπέρασε με 2-3 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Ο Ολυμπιακός είχε απάντηση και ισοφάρισε με τέρμα της Σιούτη ενώ πήρε και πάλι το προβάδισμα με τέρμα της Νικόλ Ελευθεριάδου. Η Μπερτράν με τέρμα στην παίκτρια παραπάνω διαμόρφωσε το 4-4 τέσσερα περίπου λεπτά πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου. Η Ματαρό σημείωσε άλλα δύο αναπάντητα τέρματα με την Εσπάρ και την Κέστελι και προηγήθηκε 4-6 προτού ο Ολυμπιακός μειώσει με τη Σιούτη.

Η ομάδα του Πειραιά ισοφάρισε 6-6 με γκολ της Ιωάννας Χυδηριώτη στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Οι τυπικά φιλοξενούμενες πήραν εκ νέου το προβάδισμα για το 6-7 με την Μπερτράν αλλά η Ελευθεριάδου έφερε το ματς στα ίσα, 6:50 πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Η Ματαρό προηγήθηκε με τέρμα της Κέστελι και η συνέχεια η Ελευθεριάδου με δύο διαδοχικά γκολ έδωσε πάλι προβάδισμα στον Ολυμπιακό για το 9-8. Η ομάδα του Πειραιά πέτυχε άλλα δύο γκολ με την Τριχά και τη Βασιλική Πλευρίτου για το 11-8 της τρίτης περιόδου.

Η Ματαρό μείωσε 11-9 με την Κέστελι στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου αλλά η Νικόλ Ελευθεριάδου με το έκτο της προσωπικό γκολ στον ημιτελικό διαμόρφωσε το 12-9 επτά περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Με τέρμα της Ιωάννας Χυδηριώτη από τη θέση της φουνταριστής η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη διαμόρφωσε το 13-9 με τη Ματαρό να μην έχει απάντηση. Οι παίκτριες του Μπαγιάρτ δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι και ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΤΑΡΟ 16-12

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-4, 6-2, 5-4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 7, Τριχά 1, Ξενάκη, Σιούτη 3, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου 2, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο.

ΜΑΤΑΡΟ (Ντανιέλ Μπαγιάρτ): Τέρε Μάρτι, Μορέλ, Βαν ντε Κράατς 3, Γκιράλ, Σέβενιχ 1, Κέζελι Νάγκι 3, Καμπράι, Νόγκε 2, Αβένιο, Μπερτράν 2, Εσπάρ 1, Κλαβέρια, Άαρτς.