Υποψήφιος για το βραβείο του κορυφαίου πολίστα στην Ευρώπη ο Ζερδεβάς

Μάνος Ζερδεβάς

i

© FINA

Υποψήφιος για το βραβείο του κορυφαίου πολίστα στην Ευρώπη ο Ζερδεβάς

Ο Μάνος Ζερδεβάς είναι ανάμεσα στους υποψήφιους για το βραβείου του κορυφαίου αθλητή πόλο στην Ευρώπη.

Μεγάλη διάκριση για τον Μάνο Ζερδεβά. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είναι ανάμεσα στους πέντε υποψήφιους για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή πόλο στην Ευρώπη για το 2023.

Ο Μάνος Ζερδεβάς θεωρείται, όχι άδικα, από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του κόσμου. Ο 26χρονος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είναι από τους στυλοβάτες της Εθνικής ομάδας τα τελευταία χρόνια. Θυμίζουμε ότι ο Μάνος Ζερδεβάς ήταν από τα βασικά στελέχη στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από την Εθνική πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Το 2023 ο Ζερδεβάς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Ο ίδιος, μάλιστα, συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης. Το 2023 ο Ζερδεβάς κατέκτησε το double με το σκουφάκι του Ολυμπιακού και κατέλαβε την πέμπτη θέση στο Final 8 του Champions League.

Υποψήφιοι για το βραβείο είναι ο Φελίπε Περόνε από την Ισπανία, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Πέρονε κατέλαβε την τρίτη θέση στο Final 8 του Champions League με την Μπαρτσελόνα.

Ο Γκέργκο Ζάλανκι είναι ένας ακόμη υποψήφιος για το βραβείο. Ο Ούγγρος πολίστας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα λαμβάνοντας το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης. Ο Ζάλανκι κατέλαβε την τέταρτη θέση στο παγκόσμιο κύπελλο και κατέκτησε με την Προ Ρέκο το Champions League.

Ο Ισπανός Άλβαρο Γρανάδος ξεχώρισε επίσης μέσα στο 2023. Ο 25χρονος πολίστας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο της Φουκουόκα και το χρυσό στο παγκόσμιο κύπελλο. Ο Άλβαρο Γρανάδος κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Champions League με τη Νόβι Μπέογκραντ.

Υποψήφιος για το βραβείο είναι και ο Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο. Ο Ιταλός θεωρείται από τους κορυφαίους πολίστες στον κόσμο αυτή την εποχή. Ο Ντι Φούλβιο κατέλαβε την πέμπτη θέση με την Εθνική Ιταλίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο. Ο 30χρονος πολίστας κατέκτησε το Champions League με την Προ Ρέκο.

Μπορείτε να ψηφίσετε τον Μάνο Ζερδεβά με ένα κλικ εδώ

Στις γυναίκες υποψήφιες για το βραβείο της κορυφαίας πολίστριας της χρονιάς είναι η Λάουρα Αρτς από την Ολλανδία, η Ρομπέρτα Μπιανκόνι από την Ισπανία, η Έλενα Ρουίθ από την Ισπανία, η Τζούντιθ Φόρκα από την Ισπανία και η Σιμόνε φαν ντερ Κρατς από την Ολλανδία.