Επιστροφή στα Κύπελλα για τον Ολυμπιακό, σήκωσε το 17ο σε τελικό - θρίλερ με τον πανάξιο Μίλωνα

Οι παίκτες του Ολυμπιακού

i

© Intime

Επιστροφή στα Κύπελλα για τον Ολυμπιακό, σήκωσε το 17ο σε τελικό - θρίλερ με τον πανάξιο Μίλωνα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:49 - 30.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:35 - 30.03.2024

Έπειτα από ένα απίθανο παιχνίδι που οδηγήθηκε στο tie brake, o Ολυμπιακός επικράτησε του δυναμικού Μίλωνα και πανηγύρισε τη νίκη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Με 3-2 σετ, οι Πειραιώτες έφτασαν στην κατάκτηση του τροπαίου, το οποίο είναι το 17ο στην ιστορία τους.

Σε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της χρονιάς, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Μίλωνα μετά από έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… θρίλερ. Το ματς οδηγήθηκε στο tie brake, εκεί όπου ο Κουμεντάκης πέτυχε το matchpoint που χάρισε τη νίκη με 3-2 σετ στην ομάδα του, η οποία συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του 17ου τροπαίου στην ιστορία της.

Ο σύλλογος του Ψάρρα ήταν εξαιρετικός στο πρώτο σετ, εκμεταλλευόμενος όλα τα λάθη των «ερυθρόλευκων». Στο μεγαλύτερο μέρος είχε το προβάδισμα, με τους Πειραιώτες να προσπαθούν συνεχώς να μειώσουν. Εξαίρεση το 8 - 9 που έκανε με τον Στέρν, το οποίο ήταν και το μοναδικό σημείο που οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν μπροστά. 

Τελικά η διαφορά αυξήθηκε ραγδαία λίγο πριν το φινάλε του, όταν οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν το ματς στο 23 - 17. Μόλις το ματς πήγε στο set point, ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο πόντους (19-24), όμως τελικά το πρώτο σετ το πήρε ο Μίλωνας.

Στο δεύτερο σετ οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν εξαιρετικό ξεκίνημα, φτάνοντας τη διαφορά στο 6-3. Όμως ο σύλλογος του Πειραιά ανασκουμπώθηκε και τελικά έφτασε στην ανατροπή, ξανά στο 8 -9. Αυτή τη φορά η εικόνα ήταν πολύ καλύτερη και οι παίκτες του Καστελάνι έφτασαν την απόσταση στους έξι πόντους (11 - 17). Μέχρι το τέλος η ψυχολογία ήταν υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι πήραν το σετ με 19 -24.

Το τρίτο σετ ήταν και το πιο συναρπαστικό. Παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός φάνηκε να «καθαρίζει», τελικά οι Νεοσμυρνιώτες του έβαλαν αρκετά ζόρια. Στο μεγαλύτερο μέρος το παιχνίδι πήγαινε πόντο με το προβάδισμα να εναλλάσσεται. Εν τέλει, λίγο πριν το τέλος οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν το ματς στο 22 - 24 και το «καρφί» του Τζούριτς τους χάρισε το 2-1. 

Στο τέταρτο σετ ο Μίλωνας άφησε πίσω του την κακή εικόνα. Παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε από το 5 - 8 η διαφορά άρχισε να μειώνεται, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζει σε 9-9. Εκεί ξεκίνησε το ματς να πηγαίνει ξανά πόντο πόντο, με την ομάδα του Ψάρρα τελικά να αυξάνει τη διαφορά, η οποία έφτασε στο απόγειό της λίγο πριν το set point. Τελικά ο Κουμεντάκης έστειλε την μπάλα άουτ και η ομάδα της Νέας Σμύρνης ισοφάρισε σε 2 - 2 

Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο tie brake. Ο Μίλωνας έδειχνε να οδεύει προς τη νίκη, αφού έφτασε το σετ στο 8 - 5. Όμως ο Ολυμπιακός επέστρεψε δυναμικά και τελικά πήγε το παιχνίδι στην απόλυτη ισορροπία. Οι Πειραιώτες είχαν το μομέντουμ και τελικά το εκμεταλλεύτηκαν λίγο πριν το φινάλε, με το σερβίς του Τζούριτς και το μπλοκ των παικτών του Καστελάνι να ολοκληρώνει ονειρικά το ματς για την ομάδα.