Ο Μίλτος Τεντόγλου κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων για τρίτη σερί χρονιά

Μίλτος Τεντόγλου

i

© Intime

Ο Μίλτος Τεντόγλου κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων για τρίτη σερί χρονιά

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:44 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:48 - 29.11.2023

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στίβου στα Βαλκάνια για το 2023.

Ακόμη μία κορυφή ανήκει στον Μίλτο Τεντόγλου. Ο Έλληνας άλτης του μήκους αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στίβου στα Βαλκάνια για το 2023. Μάλιστα, φτάνει στη συγκεκριμένη διάκριση για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε και το 2023 γιατί θεωρείται από τους κορυφαίους αθλητές στίβου αυτήν την εποχή. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο κλειστό στίβο ενώ πήρε και το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Βουδαπέστης, το μοναδικό που έλειπε από τη συλλογή του.

Έτσι, ο Τεντόγλου έχει κατακτήσει σε ηλικία 25 ετών όλους τους διαθέσιμους τίτλους σε ανοιχτό και κλειστό στίβο. Θυμίζουμε ότι ο άλτης από τα Γρεβενά πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2021 ενώ έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στους αγώνες του Παρισιού το 2024.

Το γκαλά της Βαλκανικής Ένωσης έγινε το βράδυ της Τρίτης (28/11) στην Κωνσταντινούπολη και το παρών έδωσε o αντιπρόεδρος της ABAF, Λάμπρος Παπακώστας, καθώς και το μέλος του συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος. Στη διάρκεια του Gala η Βαλκανική Ένωση βράβευσε τον ΣΕΓΑΣ για την προσφορά του στην Ένωση και στην ανάπτυξη του στίβου στα Βαλκάνια.

Στην κατηγορία των γυναικών, κορυφαία αθλήτρια αναδείχθηκε η Τουρκάλα Τούγκμπα Ντανισμάζ, η οποία στο Ευρωπαϊκό κλειστού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν. H πρωταθλήτρια του ακοντισμού από τη Σερβία, Αντριάνα Βιλάγκος απέσπασε τον τίτλο της ανερχόμενης γυναίκας και ο Βούλγαρος άλτης του μήκους και του τριπλούν, Μποζιντάρ Σαραμπογιούκοφ τον αντίστοιχο τίτλο στους άνδρες.

Το πρωί της Τρίτης τα μέλη της ABAF συνεδρίασαν σε πολύ καλό κλίμα και συμφώνησαν να προχωρήσουν ενωμένοι με στόχο να συμβάλουν στην αναβάθμιση του στίβου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Παράλληλα έγινε τροποποίηση του καταστατικού της ABAF, και ανακοινώθηκε το νέο Logo της Βαλκανικής Ένωσης καθώς και το νέο site.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού ανδρών και γυναικών καθώς και το Βαλκανικό Κ20 του ανοιχτού.