Έτοιμος για το repeat o Τεντόγλου - Αυτοί είναι οι μεγάλοι του αντίπαλοι για το χρυσό

Μίλτος Τεντόγλου

i

© Intime

Έτοιμος για το repeat o Τεντόγλου - Αυτοί είναι οι μεγάλοι του αντίπαλοι για το χρυσό

Ημέρα Μίλτου Τεντόγλου είναι το Σάββατο. Ο Έλληνας άλτης του μήκους θα κυνηγήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκόβης το χρυσό μετάλλιο, που θα είναι το δεύτερο διαδοχικό του στη διοργάνωση.

Έτοιμος για ένα ακόμη χρυσό είναι ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Έλληνας άλτης του μήκους θα αγωνιστεί το πρωί του Σάββατου (12 ώρα Ελλάδας) στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκόβη.

Ο Μίλτος Τεντόγλου υπερασπίζεται το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στη διοργάνωση του Βελιγραδίου. Το έργο του αθλητή του Γιώργου Πομάσκι δεν θα είναι εύκολο, αφού όπως έχει δηλώσει πολλές φορές ο ίδιος τον... δυσκολεύει το πρωινό ξύπνημα.

«Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για εμένα. Αν ο αγώνας γινόταν βράδυ θα έκανα 8.50, το υπόσχομαι», είχε δηλώσει ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου πριν από έναν χρόνο.

Ο 25χρονος αθλητής βρίσκεται στη Γλασκόβη με τη δεύτερη καλύτερη φέτος στον κόσμο, που είναι 8,25 μέτρα. Ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι έχει την καλύτερη επίδοση στους 16 συμμετέχοντες του τελικού.

Ο 19χρονος άλτης έχει πετύχει φέτος 8,34 μέτρα αλλά δεν έχει την εμπειρία να διαχειριστεί μεγάλους αγώνες. Ωστόσο, το γεγονός ότι θα αγωνιστεί χωρίς άγχος μπορεί να κάνει τελικά τη διαφορά στον τελικό του μήκους.

Ο Γουέιν Πίνοκ από τη Τζαμάικα, που είχε κοντράρει στα ίσα τον Τεντόγλου στο παγκόσμιο ανοιχτού της Βουδαπέστης, θα απουσιάσει από τη διοργάνωση. Όμως, οι συμπατριώτες του Τάτζεϊ Γκέιλ (8,15 φέτος) και Κάρεϊ ΜκαΛάουντ (8,20 φέτος) θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του τελικού.

Ιδιαίτερα... επικίνδυνος είναι και ο Γερμανός Σιμόν Μπατς με 8,18 φέτος, επίδοση που είναι και ατομικό ρεκόρ. Ο Τσέχος Ράντεκ Γιούσκα με ατομικό ρεκόρ στα 8,31 μέτρα δείχνει ικανός για ένα καλό πλασάρισμα.

Αν ο Τεντόγλου κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο θα μπει σε ένα κλειστό κλαμπ αθλητών του μήκους. Ο Έλληνας αθλητής θα καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στον κλειστό στίβο. Ο Λάρι Μάιριξ από τις ΗΠΑ, ο Ιβάν Πεντρόσο από την Κούβα και ο Μάουρο Βινίσιους ντα Σίλβα το έχουν πετύχει μέχρι σήμερα.

Ο Τεντόγλου θα αγωνιστεί τέταρτος κατά σειρά στον τελικό.