Ο Νώντας Γεροθόδωρος «σφυρίζει» στους Ολυμπιακούς του Παρισιού

Νώντας Γεροθόδωρος

i

© Intime

Ο Νώντας Γεροθόδωρος «σφυρίζει» στους Ολυμπιακούς του Παρισιού

Sportal newsroom 21:15 - 06.02.2024

Ο Νώντας Γεροθόδωρος ορίστηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία πετοσφαίρισης και θα διευθύνει αναμετρήσεις στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Ο Νώντας Γεροθόδωρος προσθέτει μία ακόμη μεγάλη στιγμή στο βιογραφικό του. Ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής ορίστηκε από τη FIVB και θα διευθύνει παιχνίδι στους Ολυμπιακούς αγώνες που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι 26 Ιουλίου με 11 Αυγούστου.

Ο Νώντας Γεροθόδωρος ήταν στην προεπιλογή και για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Ωστόσο η αναβολή της διοργάνωσης εξαιτίας του κορωνοϊού δεν του επέτρεψαν να ζήσει το όνειρο της συμμετοχής στη μεγάλη γιορτή.

«Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα… Βέβαια πάντα υπάρχει μια ανησυχία ότι μπορεί κάτι να συμβεί, αλλά μετά την καλή παρουσία που είχα στα τελευταία διεθνή παιχνίδια που είχα οριστεί και τα σχόλια που είχα αποσπάσει, πίστευα ότι αυτή τη φορά θα έρθει ο ορισμός», είπε στο volleyball.gr ο κ. Γεροθόδωρος.

«Εννοείται πως είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται, είναι αυτό που έλειπε μέχρι τώρα από την διαιτητική μου πορεία και είναι και η ολοκλήρωση της καθώς δεν υπάρχει κάτι μεγαλύτερο. Κι η χαρά είναι διπλή μετά την ατυχία με τους Αγώνες στο Τόκιο», παραδέχθηκε ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής.

Ο  Νώντας Γεροθόδωρος έζησε τους Αγώνες της Αθήνα από κοντά ως υπεύθυνος διαιτησίας, αλλά τώρα στο Παρίσι θα είναι διαφορετικά.

«Τώρα θα ζήσω από μέσα όλη τη διοργάνωση και όλα θα είναι διαφορετικά. Από τη ζωή στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά και την καθημερινότητα της διοργάνωσης», είπε χαρακτηριστικά κι ενώ ο γιος του ήδη τον ενημέρωσε ότι ετοιμάζει κι ο ίδιος βαλίτσες για το Παρίσι με τον ίδιο να συμπληρώνει με νόημα:

«Ο ορισμός μου πέρα από προσωπική τιμή αποτελεί αναγνώριση για όλη την ελληνική διαιτησία. Κι είναι σημαντικό το ότι υπάρχει συνέχεια καθώς πριν από εμένα είχαν βρεθεί και άλλοι Έλληνες διαιτητές στην ίδια θέση, ενώ είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα βρεθούν και άλλοι. Όπως επίσης είναι πολύ σημαντικό για μένα το γεγονός ότι αυτός ο ορισμός ναι μεν έδωσε υπερβολική χαρά σε εμένα, αλλά το ίδιο ισχύει και για όλο το διαιτητικό σώμα καθώς αυτό εισπράττω από τη στιγμή που έγινε γνωστό».

Ο Νώντας Γεροθόδωρος θα γίνει ο πέμπτος Έλληνας διαιτητής που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο βόλεϊ, μετά τον Κώστα Μαργαρίτη (Βαρκελώνη 1992, Ατλάντα 1996), τον Θέμη Καλπακτσόγλου (Σίδνεϊ 2000), τον Φώτη Λέκκα (Αθήνα 2004) και τον νυν πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο (Αθήνα 2004, Λονδίνο 2012).